Jakthelga

Først bilde av 8-14 takkern…

Litt mer om helgen, som tidligere skrevet var absolutte høydepunkt et hjortefall. Helga startet bra med ferske spor og dyr i første drev. En ku var innom begge godpostene i drevet, men ble korrekt spart. Neste drev gav intet resultat. Siste drevet for dagen gav en virkelig økning i sett- elg skjema, tre kuer ble observert. Jeg så to av dem og den ene var et avskytningsdyr, ingen dyr ble felt, men en oppløftende start på helga.

Hjorten – det andre i terrenget og denne gangen en med horn – falt helt i begynnelsen av søndagens første drev og viser at det lønner seg å komme tidlig igang. Tre skudd ble avfyrt, to perfekte – mens siste kunne vært spart (et vanlig problem?). Rett etterpå så jeg en fin ku (ca 165 kg), møtte den og den snudde på ca 40-50 meters hold. Fint ku som det var korrekt å spare. Slaktingen ble ferdig og drevet gikk vidre, det ble obervert ku og kalv spor. Deretter tok bikkja avgårde etter elg, sannsynligvis den jeg tidligere hadde sett. Det går bakover, ut på flanken og inn i drevet forbi en jeger som korrekt sparer.

Jeg har nå byttet hatt (ikke bokstavlig selvsagt!!) og er på post «midt i plomma». Hører en lyd jeg nesten hadde glemt, elg på gang. Fra et litt uventet sted men.. På neste ås ser jeg en liten elg komme trippende, liten ja. Den stopper bak et par trær, midt i trekken fra meg. Vender om og går samme vei tilbake. Sikte er på litt langt bak, korrigerer frem men da er furua i siktet…. For sein og er skuffa over egen innsats – et perfekt avskytningsdyr (maks 140 kg, tipper 120 kg). Hender ikke mer dette drevet, og det blir samling på hjortefallet. En stolt skytter teller til 14 takker, jeg velger å annulere 3 og havner dermed på en udda 12 takker. Dessverre er tre takker (offisielt tvilsomt medregnet) knekt, men uansett et flott trofe.

Siste drevet for helga og det smeller igjen fra hjorteskyttern, denne gangen en kalv av det heller puslete slaget – igjen har første skuddet vært perfekt. Kalvens størrelse er også perfekt siden den må dras et godt stykke hvor det er best å dra alene. Flott avskytning. Dyrene ble flådd i lyset fra billykter. Jeg har tippet vekt på hjort til 80 kg og kalv på 32 kg, på fallplassen. Tror nok muligens jeg ligger noe lavt på begge. Blir spennende å høre vekta. Mulig jeg er bedre på levende dyr enn døde:)

3 kommentarer til «Jakthelga»

  1. Vekta på hjorten ble idag rapportert å väre 107 kg.. Hmm tror den er satt i salgsmodus. Samme vekta som målte kalven. Mine tips ligger gode 20% under altså

Det er stengt for kommentarer.