Hjortehelga

Da var helga forbi og med godt resultat. I dag var det et minimalistisk men toppet mannskap som prøvde lykken. Med kun en post var det avgjørende å komme riktig på dyra for drivern og Rattata. Dessverre ble det ikke helt slik, men Rattata hadde en fin rådyrlos, hvor han kjempet og viste vilje på tapet. Han har fortsatt et stykke igjen til godkjente lengder, men solid oppgang fra lørdag. Utover denne losen var det dårlig med dyr, sikkert grunnet gårsdagen – men prosenten for ikke sett dyr må reduseres betydelig i slike godt overvåkede terreng. Uansett er det et supert terreng med rådyr og hjort.
Vekta på hjorten var 58 kilo slaktet, og jeg bommet som normalt. Et flott avskytningsdyr og mye god mat. En indrefileet er medbragt til tigerstaden og skal nytes i fulle drag.
Nå blir det litt pause i jaktingen grunnet reiseaktivitet og oppstart for elgjakta i Finland. Heller ikke noe kulevåpen i Finland, og jakt med hagle eller lånt våpen på rådyr blir nok neppe en realitet. Derimot blir muligens Lappland besøkt for skogsfugl jakt andre helga i oktober (ikke helt sikkert enda) og helga deretter oppstart på elgjakta i Jaktboss sine dype skoger. Mulig det blir tildeling av ekstra hjort også. Burde være bestand stor nok for minst å skyte en kalv.
Til slutt noen bilder (Per VG sine bilder mottas gjerne):
Rattata posterer stolt men bestemt med hjorten han spora fra skuddsted til fall.
Rattata med grundig inspeksjon.
Skyttern, etter uassistert slakting og godt assistert draing. Både genser og bukse ble godt døpt i hjorteblod.

4 kommentarer til «Hjortehelga»

  1. skytteren va bada i blod frå topp t tå etter slakting, lenge sia han hadde gjort d, trur eg. Kanskje d va litt lite rådyr i midtre delen a skauen,( dårlige bikkjer???) men ellers hadde me tak i fleir hjorter, nokka æljer, t.o.m ein hare + ein beverlos!!!?, så eg suns d e bra m dyr i terrenget iår.

  2. tror nok dårlig bikkje ihvertfall. rattata skuffa stort når presset ble stort. har som regel vært rådyr i område der. men gratulerer asle[hjortejegeren]med en ny hjort

  3. Absolutt bra med dyr. Blir litt blod når man må gjøre uassistert jobb. Lenge siden sist var det, håper det kun er 4 uker til neste gang jeg skyter et stort hjortedyr. Slakter gladlig jeg da..

Det er stengt for kommentarer.