En innholdsrik morgen

En dag uten särlig turer gjorde susen, i dag tidlig var Albin virkelig på hugget når vi var en sving i skogen. Han er imidlertid lös som en gledespike, og det blir endel söking på foten. Jaget en elg unna og var intressert i litt flere elgspor. Skjelte også litt på diverse fugler, blant annet denne

Som flöy omkring og skreik hele tiden, muligens pga av at hans kompis hadde blitt spist. Fant nemlig dette like i närheten

På veien hjem kom det midt i alt en hare hoppende over veien……. Siden vi var midt i skogen fortsatt ble det parkering av bilen. Albin hoppet ut av bilen og bortover grusveien. Det ble lyd! först litt bakspor deretter rett vei. 3 minutter los, deretter tap i en gröft. Vi gikk dit og Albin fant ut av det, en los på 10 minutter+ fulgte, nesten så det kom en tåre. Han hadde også et par fine lyse bjeff, så han var nok närme.
Deretter ble det stille og jeg ventet på at han skulle returnere. Det gikk en god halvtime för jeg syntes jeg hörte Albin ule. Plystret og ropte litt uten at det skjedde noe, og etter 10 minutter gikk jeg i retningen jeg hörte han. Vi möttes og det ble et gledlig gjensyn, ikke bra at han ikke kom tilbake på sporet!
Men fasiten er en flott los og han er mer ivrig på hare enn elg – heldigvis.

4 kommentarer til «En innholdsrik morgen»

  1. Heisann Asle. Bra bilde av fuglen i tretoppen, men åssen fugl e det egentlig? Fargen kan egentlig minne om ei røy eller orrrhøne, men så skriver du at det e ein hannfugl. Nebb og auge minner meir om ein rovfugl. Har du artsbestemt den?

  2. Det er en hauk:) av et eller annet slag. Tror mest på blå kärrhök, event en duvhök.. Merkelig at den flöy omkring og skrek, men som sagt sikkert kompisen/dame el som jeg fant död.

  3. Gissar att det är en ungfågel av brun kärrhök. Vet att de brukar häcka här omkring oss. Tyckte att jag hörde en hund som skällde på morgonen. Roligt att du verkar få en fågelhund 🙂

    B.T

  4. Altså kanskje brun! Men så litt på bilder og synes de så mørkere ut. Pluss at den døde har mye blåfarge. Men B.T. er mye mer kjent i område enn meg. Albin var en tur ute i går 16.8. (se nyere post) men ikke idag.

Det er stengt for kommentarer.