Dag 2 elgjakt i Finland

Dag to av elgjakten i Finland var uten hendelser for min del. Men fikk jo väre med å dra ut en ku, alltid skjönt å svette litt – ikke bra at hundförer skyter midt i skogen. Ellers ble det en kalv, som flere fikk skutt litt på og etter. Totalt 5 skudd lösnet, når den kom til slakthuset var det kun to hull! I förste tilfellet var det nok sivet som var ivegen, deretter skyting på elg i for stor fart – godt den endelig falt.

I slakthuset hang gårsdagens fangst i kjölerommet. Fine dyr på omkring 170 kg stykk (min tipping og den er jo ikke alltid like bra!)

Det er full fart når pelsen skal av, og det skjäres godt rundt skuddskader. Närmeste er elgkua som gikk ca 300 meter etter skuddet. I slakthuset henger det også et gevir fra gamle dager som er flottings
Var store för i tiden. Lite elg er sett disse to dagene, noe  jeg tror skyldes hundene og dems förer. Det har jeg ikke våget å si höyt til så mange. Stor fallhöyde for hunder med mange jegere er det jo, og kravene er höye. Heldigvis ingen elgjakt i ukedagene så da blir det tid til å lufte Albin, masser av flotte plasser for harejakt er observert og rådyrbestanden ser ut til å väre bedre enn antatt.

En kommentar til «Dag 2 elgjakt i Finland»

  1. Du verkar ha haft en bra jaktdag med en del jobb :-).
    Ayla sökte i 2 tim innan hon fick upp. Det var väldigt varmt igår. Vi har lite rådjur. Idag var det inget alls vi fick upp.

Det er stengt for kommentarer.