Albin the champ

Meget fornöyd etter dagens tur med Albin. Turen gikk til favorittstedet og väret var bra. Ikke regn på natten og omkring 10 grader i dag tidlig.

Startet med en litt pussig los, som ikke ble noe av. Deretter fortsatte han med sökerundene fra lördag dvs opp mot 200 meter sök. Ble en halvtimes elglos, som gikk i forsiktig tempo og sluttet over en stor bekk. Type ganglos, og elgspor i veien hvor det gikk over. Tror faktisk den kom tilbake etter endt dag når jeg sjekket sporene og jeg fikk et dårlig mobilbilde av denne lille pinntjuren.

Albin tilbake og fortsatte sine sökerunder. Han fant etterhvert godfot når han var innom meg. Uttak ble det ca 150 meter fra meg. Verdens beste falsett har Albin da. Det går en perfekt ring og tilbake på uttaket (ca 11 minutter). Jeg flyttet meg ikke fra der han fikk fot dessverre. Ut på runde to flytter jeg meg til et vegkryss. Da blir det tap og Albin söker mye i ca 11 minutter för det igjen er full los. Pulsen min er på topp, jeg står utrolig bra. Runden nesten som förste, men klart at det er los ikke ny runde i samme spor.

Det kommer til veien og jeg speider bakover og fremover. Albin kommer langs veien i los, faktisk snur han på kun 40 meter. Har mistet sporet men finner avhoppet fra veien akkurat på grensen av hvor langt jeg kan se og losen fortsetter i full speed. Jeg må ha sett feil vei i et sekund…..

Det drar litt avgårde på vei igjen og over elglosspor og på et relativt nyslått jorde. Noe tap men han jobber på. Det er 800 meter unna og jeg forflytter meg derfor når det blir tap. Ca 300 meter unna Albin ser jeg noe grått… Var det haren???

Albin har fått dödtap etter 70 minutter og returnerer etterhvert til meg. Vi går over der jeg så noe grått og det blir los…. Garmin viser 21,5 km på Albin og han er sliten. Vi tar derfor kvelden etter at han har forsökt nöstet opp i harens hopp. 23 km ble det tilslutt på 4,5 time. Rekord for Albin og får mye ros og kos for en herlig opplevelse. Han burde bite meg i armen som svar!!!!

Garmin bilde av 70 minutter harelos inkluderer tap. Jeg så haren ca midt i bilde der det er en litt grönn flat sirkel.

 Förste halvtimen med Birdseye foto. Jeg var först på röd krussedull i venstre hjörne, for å flytte meg til neste röde krussedull.

Närme men akk så fjernt. Albin gjör jobben, bare Jaktasle som må läre seg harejaktens kunster nå.

2 kommentarer til «Albin the champ»

  1. trur kanskje du burde bli hundefører i æljjakta, lettere å se byttet då…. bra at albin finner ut av tap, då e d håp… hilsen jaktboss

Det er stengt for kommentarer.