Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Snøfall – JaktAsle Bloggen

Snøfall

Det var meldt snø i dag fra 8-9 tiden og framover dagen. Usikker om jeg skulle ta turen med Conan, men det ble en liten tur. En minus, svak vind og snø i luften altså.

Tenkte finne en hare i område hvor det er rapportert mye harespor. Dessverre er Conan dårlig i søket, kanskje for mye «driving» i helga. Uansett søker han ikke særlig bra, men han finner etter hvert harefot. Ingen spor å se da det er kommet et par cm. Men han søker rundt, hit og dit i en time. Da gir vi opp den.

Blir en tur mot foringsplass der det ofte er vitsvans, men også der vi hadde opp en hare tidligere i år. Ingen spor, men inne i skogen ved foringsplassen lukter det bra. Jeg håper det er samme haren, da det er eksakt samme plass. Midt i tankene blir det uttak, full falsett og litt for raskt for hare. Kan jo ha trampet rett på en, men losen går rett over veien der vi kom fra. Og der er det ikke harespor men

vitsvansspor. En mindre enslig vitsvans, og losen drar avgårde. Snur imidlertid og jeg forventer det skal over veien på en godpost, men nei. Det snurrer tilbake. Forbi passet ved foringsplassen, men der hadde det blitt vanskelig å skyte. Smal skytegate og farten var bra (var å sjekka sporene). Der avslutter også Conan etter kun 15 minutter og snittfart på nesten 9 km/t !!! Men skjønner etter hvert at han har fått ny harelukt i nesa, han leter rundt helt klart etter noe annet enn kløvvilt. Etter hvert tar han turen etter sporene som viser at vitsvansen gikk over neste godpost og inn i Kalvholmen.

Etter at han har surret en bra stund med harefoten så begir vi oss hjemover etter veien. Langt til bilen. Der skyter jeg en stubbe meg hagleløpet på kombien bare for å sjekke, og treffen sitter der den skal.

Igjen en kort los altså, mulig han kom langt etter men for dårlig. Interessen for hare er nok også større enn for kløvvilt. Men hadde jo vært nok dersom jakt på vitsvans, altså gjennom postlinja. Kanskje han er smartere enn jeg aner???? 😉