Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Hjort/rådyr jakt – JaktAsle Bloggen

Hjort/rådyr jakt

Søndagen 13.9 ble etterhvert brukt til jakt. Etter en spesielle opplevelse i Sverige dagen før var det tilbake til hverdagen. Dyrene utenfor vinduet hadde klover, men het kuer og ikke jaktbare. Oppmøte var ikke avtalt og jeg var alt for tidlig på’n. Det gav imidlertid gode muligheter for å besku gårsdagen resultat. Skinn ble ordnet med, mens kropp og horn igjen ble beundret.
Kl 0930!! var man på plass og drevet igang. Mye og skiftende vind la en demper på forventningene. Men en god sittestilling og behagelig temperatur hjalp.
Plutselig ser jeg noe som beveger seg helt i ytterkant av hvor langt jeg kan se, grunnet skog ikke synsvidde. Gjennom kikkerten ser jeg et dyr, uten horn gå fra meg og mot drevet. Drever blir varlset og endrer retning. Kort tid etter løper to rådyr forbi på ca 100 meter i god fart. Med en åpning på 3-4 meter og uten forhåndsvarsel er det ikke engang tanker for å skyte. Dyrene er ute av drevet og det skjer ikke mer.
En mindre drev gjennomføres uten større dyr enn en nøtteskrike, medfører en resultatløs dag. Men man har sysler som koking av trofé og oppdeling av Muflonen for fremtidig pølsemekking og bruke dagen på.