Jakttur 6.1.2011

Dato for turen til Ungarn er spikret, og fullbooket med 15 stykk jegere. Deltakelse fra både Finland, Sverige og Norge gir en skandinavisk svung over det hele. Det er vel bare å legge seg i trening og håpe på noen flotte dager med jakt. Det er forresten mange måneder til, mens 16. april ikke er langt unna. Da håper jeg på muligheten for et vildsvin eller to.
Det jeg imidlertid funderer mest på om dagen er kjøp av salong. Mulighet for trening med 22lr på løpende viltbane i Finland er utgangspunktet, men hvorfor ikke samtidig få muligheten til kal 22wmr!!! Sako Quad har løsningen med 4! kaliber på samme kasse og stokk, bare løpet som byttes ut. Prisen er noe stiv (ca kr 7500 for et kaliber + ca 2000 pr ekstra løp+kikkert) og derfor fundering. Men 22wmr hadde vært et ypperlig kaliber til rev, hare, kråke, mårdhund etc og trening med 22lr er jo utrolig billig ifht 30-06.
Før et eventuelt innkjøp av salong blir det vel kjørende villsvin som får bli øvelsen. Imidlertid er det så kaldt på loftet at treningen er utelukket. Så forresten to rådyr idag, så ut som dem hadde det tungt i snøen. Spørs om ikke bestanden går noe tilbake i vinter. Håper det blir noen igjen, slik at man kan høre losen fra Rattata i løpet av høsten.

3 kommentarer til «Jakttur 6.1.2011»

  1. Vi vanlige dødlige som ikke har altfor mye penger må nøye oss med jakt på hjemlige trakter. Men Brent Haugen, Lyserhaugane og Puttåsen kan gi like mye spenning som "milliontur" til ungarn… Prøver å lokke på rev, men får det ikke til…. Ellers er det kommet en hare til jakobsbrote, det er tøft, jeg tror det er 4 år siden det sist ble sett harespor heromkring

  2. Gratis jaktmarker utenfor er jo absolutt veldig fristende, men ikke alle som er så heldig… Ikke lett å lokke rev i så mye snø, er det skare enda? Hvordan går det med rådyrmatingen? Any luck?

  3. blir artig til høsten, får vel prøve på en dov jakt igjen. ellers er trua på bikkja som en jojo. noen dager virker det som en champion og andre dager er det bare kongler som gjelder, får håpe han peiler de gode dagene inn i helger,blir spennende uansett.

Det er stengt for kommentarer.