3xförste

En innholdsrik dag midt i uka. Ble en tur med Albin idag selvsagt, men idag ble det ikke noe greie på det. Som alltid stöting på foten, men fikk ikke ut noe hare. Fant en diger haug med haredritt, men altså ingen hare. På vei tilbake til bilen smalt det plutselig et hagleskudd en kanskje 100 meter unna, jeg skvatt til mens Albin tok det fint. De skjöt en jerpe.

Senere på dagen var jeg og testet Mausern för elgjakta starter lördag. Den gikk som den skulle. BT testet sine gevär også, og jeg fikk teste 470 Capstick for förste gang. Ble tre skudd og det holder lenge:) kraftig kaliber, med over 12 mm munning og utgangshastighet på i underkant av 700 ms kjennes. Tror ikke det blir slikt gevär med det förste, men göy å teste. Fikk også pröve en 375 med lyddemper også (testet den för uten) og det gikk meget bra. Traff det jeg siktet på stående på 100 meter!!! Slikt gevär skulle jeg hatt:)

I kveld har jeg värt en liten sving etter jerpe jeg også. Kjörte til et sted jeg har sett dem för (dvs ifjor), skremte dem på stedet jeg gjorde ifjor – uten mulighet til skudd. Satte meg ned på en tue og ventet. Brukte litt musepiplokk siden jerpeflöyta er glemt i Norge. Etter en 5-10 minutter hörer jeg det er fugl på vei tilbake. Den lander en 30 meter unna, jeg får på filmkamera – löfter hagla forsiktig og PANG. Mener jeg ser noe fjär og går mot stedet. Der flakser det litt i lövet og min förste jerpe er et faktum. Vrir om nakken på den og er godt fornöyd med mitt förste vilt i höst.

Utrolig vakker fugl, men liten. Skal det bli middag så kreves det flere! Spennende jaktsituasjon var det og pulsen kom opp i fart når jeg så den igjen. Må nok pröve dette igjen en kveld eller dag.

Filmen ble ikke noe särlig av. På 30 meter med mye busk ser man rett å slett ingenting spennende. Legger den inn så ser dere!!

Imorgen blir det jakt med Albin igjen, nå er jeg igang og föler flyten er på vei… Lover godt nå som jakta virkelig starter.

3 kommentarer til «3xförste»

  1. Gratis till första viltet. Din videofilm fungerar inte.
    Nu är det bara 2 dagar kvar till släpp. Jag är så förväntansfull. Skall bli så spännande nu när Ayla skall släppas vår goe norske dachs

  2. Nå skal filmklippet fungere. Spennende å se hvordan taxene dine fungerer – håper på fyldige blogginnlegg:)
    Forresten veldig glad for at jerpen ikke var sten död, ville värt vanskelig å finne i lövet.

Det er stengt for kommentarer.