Jerpe nr 2

Var jo ute med Albin en tur idag tidlig. Ingen harelos eller fot denne gangen. Men en elg fant han, mulig det var to for det var både store og små spor. Kjedelig at det ikke var noe hare der, bruker väre bra med spor der på vintern.

I kveld tok jeg en tur meg hagla alene. Fant igjen noe blandingsskog av typen 6-10 meter höye trär hvor det lettet en jerpe. Ikke mulig å skyte da og satte meg ned. Den kom tilbake etter 10 minutter. Satte seg i bak en liten gran og lokket! Kanskje bare 15 meter og derfor bra med litt gran imellom til å ta av noen hagel tenkte jeg. Fikk skrudd på filmkamera, svingt börsa og PANG. Rett ned i smellen og jerpe nr 2 for året og i livet hang i beltet.

Et dårlig mobilbilde. Filmen da…. det er tett i skogen hvor jerpene er. Ikke noe särlig å se denne gangen heller dessverre, til tross for at jeg brukte en ordentlig videokamera (JVC Everio). Legger ut klippet, hörer jerpa lokke ca 22 sekunder ut i filmen.

Ellers så er det store oppslag i media idag. Albinoelgen Albin er skutt av en danske.

4 kommentarer til «Jerpe nr 2»

  1. Du ligger i med jakten ser jag 🙂 Nästa vecka är det min tur!! Ja det skulle väl vara en dansk till skjuta den 🙂

  2. Jag har varit ute och försökt locka järpe nu några gånger, men har inte lyckats ännu, det är lite järpe på marken iår. Kul att du fick en 🙂

    MVH Susanne

  3. Må jakte når det er mulig:) Bra med Jerpe i skogen her og mange steder med perfekt biotop for dem. Kul jakt også, bare jeg kunne få filmet bra engang også…. I morgen tur med Albin dersom väret tillater, deretter elgjakt i helgen för en ukes storbyliv venter.

Det er stengt for kommentarer.