Rårdyr over vei og mellom hus

Overskyet etter en dags regn 8-10 grader og litt vind. Ganske tört på bakken.

Rådyrlos ble resultatet idag, noe jeg ikke ble klar over för jeg fikk sjekket spor over vei. Trodde det var elg nemlig. Tok en elgrute og over en asfaltvei (hvor Albin stoppet forrige gang med elg), men idag rett over. Halvsirkel og over ny asfaltvei (relativt trafikert) og jeg hadde kommet meg dit med bil. Fikk nesten tak i ham, men var hyperivrig og kom seg vidre. Det gikk mellom hus og rundt små åkre för det ble stopp inni skogen. Det hele tok ikke mer enn litt over 30 minutter. Hadde jeg visst det var rådyr kunne vi jobbet litt mer på «tapet». Ikke full stopp nemlig, men litt frem og tilbake på samme sted – heller ikke elglosaktig!!

Ble dessverre litt biljakt på han setter kurs mot asfaltveier. Kom tilbake på sporet sitt mellom gårder med hunder bjeffet, så det er pluss i margen.

Snittfart ca 12 km/t, som skyldes mye av losen gikk på åkermark. Derfor hele 6,7 km los på 34 minutter.

Garminbilde av losen. Rosasirkel rundt förste forsök på å ta fast han på vegen. Andre ring der han kom tilbake.

Og litt birdseye mellom husene.

Forsökte litt til på nytt sted men uten noe särlig lykke. Godplass på en odde ser ut til å väre uten hare i år. Hörte en annen los som kom ganske när etterhvert, og koblet derfor Albin. Nesten ved bilen så smalt det to skudd – noen med bedre uttelling på harejakten enn meg.
 
I morgen starter elgjakta og det blir lov å jakte rådyr med drivende hund.

En kommentar til «Rårdyr over vei og mellom hus»

  1. Spännande! Nu är det bar 2 dagar kvar…
    Kommer du till Sverige? Maila tel nr så kan vi snakkes på tel, eller har du SKype?
    Annars skaffa konto på SKype så kan vi snakkes där. Mina vänner i Norge är det Skype som gäller.

Det er stengt for kommentarer.