Endelig…

Endelig ble det litt jakt igjen. Ble et par dager ekstra utsettelser pga storm. Det var ganske så hard vind og det er gått noen trær her og der. Ikke mye poeng å dra ut på jakt da.

Idag var det rimelig grei vind, fortsatt godt over optimale vindforhold men ok. To grader varmt og vekslende skydekke.

Satset på at andre også hadde holdt seg inne og dro til stedet hvor jeg opplevde rådyrbonanza. Det tok ikke mange sekunder før det var los. Jeg var ikke helt klar egentlig, måtte bla. ta en Per. Da snur det selvsagt runder delvis og synes jeg hører det gå. Albin kommer også meget nær før det snur og tar avgårde. Og har tydligvis merket meg, da det går rett avgårde og stopper først når det svømmer over til en øy. 30 minutter tok det fra uttak til stopp, ni i snitt. Vel Albin er på bakspor, men jeg er litt utålmodig og har kommet meg nærmere i bil. Derfor blir det opplukking etter kun 300 meter på bakspor.

Vel for tidlig å gi seg og bestemmer en halvøy, der jeg skjøt mårdhunden. Der tar det heller ikke så veldig lang tid før nytt uttak, kanskje 150 meter unna. Dvs uttak og uttak… ikke riktig som feltharen, så mistenker elg eller mårdhund (sikkert noe med plassen å gjøre) det går en runde og jeg står plutselig meget bra på uttaket. Det knekker en solid kvist og jeg tenker elg og nå må jeg få tatt Albin når den tid kommer.

Blir stille igjen, før  jeg ser bevegelse på litt «feil» sted. Trodde nemlig det blåste den veien, men trolig ikke… Der kommer nemlig en vitsvans trippende. Har vel gått 12 minutter siden uttaket. Skjønner de heter vitsvans når den tar noen hopp, solid hvit lang hale rett opp. En bukk, stor fin bukk stopper å hører på den fine losen. Tripper mot meg og på ca 15 meter stopper den og vi ser på hverandre. Da et par hopp avgårde. Kraftig og bred, 6-8 takker. Fikk aldri sjekket skikkelig egentlig, trolig tre opp på hver stang men noe øyetagg også tror jeg. Uansett et flott dyr. Burde jo hatt et bilde her, men telefonen lå godt i lomma.

Albin kommer i sporet par minutt etter full i fart. Tenker litt på å koble han, men siden losen er fin og dagen ung… Klarer ikke helt å bestemme meg før det er for sent. Det halvsirkler fra meg før den tar inn på «fastlandet». Og tilbake mot dagens startsted. Blir stopp over en myr og vei, ca 40 minutter siden uttaket. Albin på vei tilbake i egne spor.

Returen er gjennom rådyrbonanzaland og det går ikke mange hundre meter før nytt uttak..Fin los som etterhvert følger dagens første spor. Jeg står egentlig bra da, og det blir nesten. Dyret velger å runde på andre siden av vannet, ikke gå over der det ofte gjør og da rett i mine armer:) Blir noe runder til før Albin gir seg 40 minutter etter uttak. Returen går nå sakte, og jeg går han i møte. Får koblet han og beina er såre. Men det betyr lite når vi krysser noe ferske spor, da drar han igjen. Ble ca 3,5 time og Albin fikk nesten 20 km i beina.

Men nå er han sårbeint igjen. Sokkene satt på kun kort tid, dvs en satt på til jeg plukket han opp etter første losen. Ingen sokker på når jeg kunne tatt fast han etter å ha sett vitsvansen. Potene er innsmurt i salve, klipping av hår og klør står på programmet en av dagene. En tur til før Sverigeturen bør det bli…

En kommentar til «Endelig…»

Det er stengt for kommentarer.