Vitsvans

Ble en tur ut med Conan i dag også. Siden det drives «elgjakt» på terrenget gjelder det å søke seg steder det ikke finnes elg.

Flott område er det og ganske snart får Conan godlukt i nesa. Støter litt på foten og leter ivrig. Drar av sted drøye 200 meter og da blir det uttak. Veldig fin lyd og jeg står fint. Kun noen minutter går før et grovt bjeff, ikke Conan, og ser på peilen at han nå er på retur. Hva skjedde? Trolig møtte han eller var i nærheten av en annen hund som var på hytta. Uansett videre og neste er en flott jerpelos.

Deretter ny godlukt og ut over 200 meter igjen. Litt lyd men blir ikke noe av og snart tilbake. Finner godlukt et annet sted også, men finner ingen løsning på det.

Skremmer ut en elg også – de finns faktisk der i skogen! Drar over en skogsbilvei og ser det var en enslig elg med ganske store kløver. Conan snuser litt men følger ikke….

Midt i lunsjen får jeg bilde fra viltkamera, hmm elgjegere! Neida, der står to fine vitsvanser (fjorårsdyr), de hopper unna og da hind med to kalver. Fem vitsvanser og det midt på dagen – moro. Bildene litt dårlig mms kvalitet.

d

I går ble det en liten pinntjur på elgjaktlaget og i dag er det rapportert en kalv. Vektene på elgene synes relativt varierte, men flere små som pinntjuren på bare 124, og første var jo 137.  Kalvene ligger omkring 70.

2 kommentarer til «Vitsvans»

    1. Venta på den:) men nei ingen ny vekt. To kalver idag 77 og 72. Ku ikke til kalvene tror jeg på 160.

Det er stengt for kommentarer.