Bukkefall

JaktLYKKE .. phu ble rett:)

Fin kveld i går, endelig sprekker i skydekket. Kom meg ut til fin plass på grön åker. Med Finland i hockyfinale så antok jeg at jeg var ganske alene i skogen med gevär.

Kom etterhvert en høygravid geit! Herlig og se, noe jeg har savnet under årets forsøk. Hun går sakte rundt og nyter en hel time för hun jumper inn i skogen igjen. Trodde hun skulle føde en stund, sto helt stille i 10 minutter…

Ikke mange minuttene etter nytt rådyr fra annen kant. En bukk…. kamera må justeres flere ganger. Ikke lett, men der blir det bra. Bukken kommer rett mot meg. Må ta anlegg rett over kamera, faktisk over linsen også viser det seg, og PANG!!! Bukken raser i bakken.

Inn 10 cm over stikkhålet! Finner ingen utgang, og hjertet er truffet! Her har det blitt splinter. Norma Tipstrike 11 grams i 30-06 er solide saker for rådyr, men slaktet ser bra ut.

Ble film også!

Problemet er at jeg skal tilbake til Norge på jobb tirsdag morgen, dvs blir ikke lang hengetid. Dårlig utstyr i nytt hus, medfører flåing bakfra – og det blir siste gang. Mye knivbruk altså, men blir bra.

26 cm höye gevirstenger, men lite masse. Ganske skarpe tenner så ikke veldig gammel tror jeg. Bra størrelse på kroppen, må veies i kveld. Updates kommer om vekt og obduksjonen:)

5 kommentarer til «Bukkefall»

  1. Grattis m bukk…. du har fremdeles ikkje tatt kurs i jaktfilming ser eg…

    1. 16,4 kg. Kula har splintret i nakken. Ingen utgang og veldig lite kjøtt ødeleggelse:) Kun litt på innsiden av ene bog. Skjært ned idag allerede, og vakumpakket i kjøleskap.. se hvordan det blir. Intet feil på indrefilet ihvertfall 😀

Det er stengt for kommentarer.