Bjørnetjeneste

Vurderte egentlig å skrive et lite innlegg om pågående båndtvang, men underveis tenkte jeg på ordet bjørnetjeneste. Hva er det egentlig? Søkte rundt på nettet og fant følgende definisjon: » velment, men uheldig hjelp som blir mest til skade (etter La Fontaines fabel om bjørnen som skulle jage bort en flue av sin herres nese, men som i stedet knuste hodet hans)«. Lærte noe nytt idag også.

Hva da hvis man gjør seg selv en bjørnetjeneste, dvs tenker å jage bort fluen men ender opp med å knuse sin egen skalle! Det ville i så tilfelle vært en relativt korttenkt bjørn, får ihvertfall håpe bjørnen også ville få med seg fluen til dyrehimmelen.

La Fontaines er også mannen bak uttrykket «Ikke selg skinnet før bjørnen er skutt». Mange kloke ord fra den mannen.

En kommentar til «Bjørnetjeneste»

Det er stengt for kommentarer.