Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Jakten på svömme-elgen – JaktAsle Bloggen

Jakten på svömme-elgen

Starte med slutten, eller nei må vel ta det fra starten. Vegpasset postet jeg og der var det lite som skjedde, heller ikke påfölgende pass gav noe särlig utbytte. Hundene var etter rådyr eller muligens vitsvans! Uansett jeg fikk ikke se noe.

Det ble derfor jakt på noen öyer og postrekken langs fastlandet på Öja!! Midt i alt fikk jeg beste posten siden jeg ikke hadde skutt noen finsk elg för, takk for den.

Dessverre virket det som om elgene hadde flydd unna – ferske spor etter dem men ingen elg. Omposting da man regnet elgene var på siste lille holme. Ny post altså og der kom det en mosjonist joggende forbi to oransje jegere uten å bry seg så mye med det.

DA så en jaktleder at elgene svömte rundt og tilbake på öya hundförer akkurat hadde forlatt. Ompostering igjen, denne gangen bak godposten.  Etter en stund ble det stålos på öya. Da hadde jeg filmet 5 orrhaner i en björk og snakket med et par biler som kjörte frem og tilbake…. Da ble elgene observert i sivet og forlater öya inn mot postrekka. Han som satt på gullposten valgte å ikke skyte da det var litt langt og mye siv ivegen. Det kom da mot min gode nabo BT på veien. Spenningen var höy og jeg filmet han og håpet det beste. Etterhvert som tiden gikk begynte jeg å ane at elgene hadde tatt veien langs stranden og kanskje min vei, kamera ble derfor pakket ned. Etter litt så jeg kua sto i veikanten mellom meg og BT, sa fra på radioen helt unödvendig. PANG fra Capesticken, deretter litt banning på radioen og beskjed om da det var bom… Hva??? Det var en typisk elgen stiger ned i diket bom over.

Hundförer kom roende tilbake og slapp hunden på igjen. Inn i bilen og full fart rundt denne «åsen», parkerte og steg ut av bilen. Losen var kanskje 100 meter unna. Forsiktig gang bortetter veien når hunden losa (iflg hundförer skjedde det kun når elgene sto helt stille). Snart hörte jeg det knaket og elgene hadde fin retning.

Kua kom til syne gjennom granskogen og ut mot veien. Kalven tett etter med hunden i hälene. Over diket og kalven satte frambeina i vegen. PANG, kalven snurra rundt litt haltet til og PANG et skudd til. Over veien og jeg ser den falle. YESSSSSSS.  Går raskt bort og ser den liggende på magen og virre med hode PANG et skudd i nakken/hode. Den er död. BT har hatt flott usikt og kommer til. Vi stikker den og tar ut.  Et skudd i leveren (dvs litt langt bak) og et over kneleddet, siste inn i nakken.

Trodde först at såret i beinet var fra nakkeskuddet siden den lå på magen med beina fremover, men sånn i ettertid tror jeg förste var over kneet, andre i leveren. Godt jeg skjöt et andre skudd altså. Elendig skyting altså og burde vel holdt dette for meg selv, men ærlighet varer vel lengst?

Förste elgen i Finland altså og förste elg kalv. Godt med en slik avslutning på fire dager med elgjakt hvor ikke alle timer har värt like givende, dvs vanlig elgjakt!

Neste helg blir det Jaktboss sine marker og der ser det lovende ut både med hjort og elg.

Håpe jeg har litt jaktlykke der også og at skytingen er bedre. Bedre bilde av kalv og skytter kommer!