Premiæren avklarat

Ble litt jaktaktiviteter siste døgn, først en ny kveldstur etter ender og deretter Albin slipp med børse.

Andjakta gikk dårlig, de kom veldig fort og når de landet var det veldig mørkt. En skikkelig sjanse hadde jeg men trykket ikke av. Kanskje like bra, ikke lett å finne dem igjen.

Vel, Albinjakt er fra morgengry og det passer meg bedre. Kunne fått en harelos tidlig, da jeg så en hare ved åkern inntil slakthuset. Valgte imidlertid å kjøre videre, jakte på ferske spor eller synobs er ikke min greie.

Tanken var ut på en halvøy, og den ble gjennomført selv om Albin dro voldsomt. Tok da også rett avgårde ved slipp og rett over hele halvøya i los. Stopp ved vannkanten! Tja, ikke noe mer action på det stedet selv etter å ha gjennomsøkt det meste. Feiemerker etter rådyr var der.

På veg tilbake så stikker Albin iveg på ny. Og etter litt footloos blir det uttak, herlig å høre på og jeg står knappe 200 meter unna på en vei. Perfekt harepost. Det blir en miniring i uttaklyd, deretter stille og litt roting. Etterhvert blir det en svømmetur og stålos, som senere viser seg å være under et gammelt stokkhus. Før jeg kommer dit har Albin beveget seg og det blir stopp ved neste vannkant. Mest trolig en Mårdhund som fikk trimmet seg litt.

På return ser jeg en velvoksen 5-6 takker som ligger i viltåkern på Kalvholmen. Mye god mat på den, men er vel fredet i år……

Albin tilbakela ca 11 km idag.

En kommentar til «Premiæren avklarat»

  1. Blir meir utfordring å jakte på gamle spor…. Ferske spor e for feiginger…. At du ikkje slepper bikkja seinere på dagen,så blir spora enda eldre….mvh jaktboss

Det er stengt for kommentarer.