Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 September – JaktAsle Bloggen

September

Ojoj hvilken start på september. Rådyr lovlig i Finland og blitt tre turer ut.

Premiär morgen kom våt og mörk. Tidelig ut og jupp mörkt. Pulsar avslørte et rådyr i åkerkanten. Venting og en halv liter blod donert til myggene!

Snart lyst nok til at jeg ser dyret i kikkert men dugger og ser ikke hva det er for rådyr. Venter…

Midt i alt kommer geit og kid til syne annet sted. Usikker hva jeg skal gjøre, er det bukken der oppe eller har det flyttet seg og det er de jeg ser.

Blir dermed litt sein og kikkert dugg fortsatt. Ser geita igjen en gang før jeg må hjem til barn og jobb.

2.pass

Kvelden litt lettere og ny plass. Der ganske rask en geit uten kid. Den hopper inn i skogen runder meg og da etterhvert i vind og fullfører sirkel.

Knaker i skogen… og der ei elgku litt lett lokkende. Ingen kalv?

Joda men den kommer ut 150 meter nærmere meg. Lokker litt.. kua blir forvirra eller sint. Merkelige lyder og dundrer inn i skogen. Både jeg og kalven står bare å ser. Jupp her kommer nok rådyr..

Snart kommer kua ut enda lengre bort. Kommer mot oss og igjen disse merkelige grynta. Kalven finner ut at det er best å komme seg til modern.

Mørket kommer fort og just når man skal gi seg kommer det it ei geit med to kid. Perfekte stedet og da bare finne ene kiddet i siktet…. PANG! Og full panikk. Andre kiddet rett mot meg og geit andre veien.

Oj kidet reiser seg og går litt. Hva? Blir borte.

Bort på skuddplass og deretter 5-6 steg unna ligger kiddet i dike. Skuddet sitter som det skal og det er godt. 16 kg helt!

BT kommer også til skudd og feller en ung bukk med høyt gevir.

3.pass

Ny morgen og lett skydekke.

Vinden snudd så nytt sted. Ny inngang blir det. Stødig vind og godt med mygg. Thermacell en venn i mørke.

Ikke kommet veldig langt før jeg aner en orange skygge. Må da være… jupp et rådyr.. oj en fin bukk…

Perfekt vind. Stablestick på plass, full zoom på Trijicon. Hmm skal jeg fikse fast mobilen og få filma, nei da blir det vel rot.

Korset faller på plass, bukken står med full bredside. PANG! Bukken setter fart og jeg må ta noen steg frem for å se hvor. Den stopper etter 37 meter svaier og faller.

Da midt i alt ser jeg get med to kid bak der han falt. De står lenge og kunne skutt, men kvota begrenset så bedre med ny jakttur.

Går etterhvert mot fallet og rådyra hopper snart av jordet.

Der ligger han, pen bukk.

Skuddet sitter der jeg ønsket og det blir litt bilder av bukken.

Vel hjemme konstateres en lungtreff.

I tillegg ser jeg at avstanden var litt over det jeg trodde… mellom 150-170 ca. Get og kid var nok på 180+ og kan forklare at jeg synes det ikke var helt lett å sikte på kiddet.

11 rådyrobs og to fall. En fantastisk start på september som sagt.

2 kommentarer til «September»

 1. Slaktvekt kid 8,925. Inngang hadde ødelagt litt av bogen men ikke ille. Ingen beinsplinter. Kjøttsår:)
  1,5 time på flåing til klart for kvern og vakumpakking.

 2. Slaktvikt bock 17. Lår 3 kg.
  Kid 2300 gr steker, bock 6230.
  Totalt ca 6600 gr kjøttfärs.
  Mye bra kraftbein. To hjerter og to lever. Og 4 njurer.
  Mye mat🤩

Det er stengt for kommentarer.