Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Jakttur Sverige del 2 – JaktAsle Bloggen

Jakttur Sverige del 2

Andre del av reisen starter også ræva, da jeg klarer å glemme jakka og får nesten 4 timer extra bilreise.

Flott bosted og terrenget ser bra ut på kartet. Planer blir lagt og det lykkes nesten. Fire kron er første obs på nabopost. Jeg ser et rådyr.

To av kronhjortene kommer på 80 meter forran meg. 6 tagger og 8-10 tagger. Oi oi hvilken start. Og der en kalv… nei to rådyr. Gevær i stilling, bra kontroll … PANG!!!… hva ingen reaksjon. Går 15 meter og stopper. Detter vel da, men nei og et bomskudd til blir det når de tar avgårde??? Hva skjer.

Ikke noe blod og hjernen kverner. Loser blir det og jeg ser losdyr i full fart på langt hold. Mye action og diverse obser av både rådyr og kron.

Ingen skudd blir det og avbrudd for lunsj etterhvert.

Nye planer etter lunsj, men harefot og los gir ingenting. Men rådyrobser i såten er det. Snart rådyrlos også. Kommer på meg men stopp bak buskas og derfra store hopp. Ser to elger som blir skremt av losen. Losen snurrer langs en vei og hunden blir i tussmørket endelig koblet.

Dag to med litt justering av planer. Blir los men drar ut. Annen los som er nære men dessverre ikke lykkes. Neste los lykkes det endelig og smaldyr felles.

Samling annonseres men hund løs og blir ny los som drar ut. Etter lunsj nye forsøk. Ny harefot, men snart ny rådyrlos. Ser losdyret i full speed over hygge. Drar ut, kommer tilbake nesten før ut avgårde over toglinjer og bekker.

Avslutter med mannedrev og lykkes nesten. Skuddmulighet på kronkalv men sikkerhet først. Blir nytt drev, men passlinje blir nok for nær.

Godt at disse to siste dagene kom i supert terreng med mye rådyr og kron. Spor etter dov og vildsvin også. Noen flotte loser levert, dessverre litt for mye utenfor terrenget. Litt tynt med kun en fantastisk hund, en lungeødem hund og en unghund som har et stykke igjen.

Så krysses fingrene for at det terrenget ikke også jaktes i fillebiter. Dritt med toglinja, men ellers flott.

Vi så vel totalt minst 6-8 ulike kron, 3 elg, 20+ rådyr og noen harer.

Kron

Star of the show – Börje🤩