Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Jakthelga uke 41 – JaktAsle Bloggen

Jakthelga uke 41

Helgens fangst:

Søndagen ble en nedtur i forhold til lørdagen, nesten umulig å unngå. Elgbikkja Pluto tok avgårde med en elgokse ganske tidlig, Gps’en avslørte at det gikk rett mot postrekka. Dessverre på et sted hvor det ikke var post, men den ble observert av nye Trond som heldigvis holdt igjen når «muligheten» til å sette et skudd i bakhode på 100+ meter tilbød seg.
Det ble dermed opp til Jaktboss å få frem elg/hjort, noe som ikke lykkes i den stadig skiftende vinden. Inntrykket var likevel at det var dyr i området pga mye spor.
Neste drev medførte ingen dyr, her var det heller ikke særlig med spor. Som siste drev ble Rattata sluppet i et lite husnært drev. Her virket det også «tomt» men plutselig starter losen. En noe ujevn los nærmer seg min post og spenningen stiger. Ser imidlertid aldri noe dyr og Rattata får endelig tap kun 150 meter bortenfor meg. Grunnet en hakkete los og dens merkelige ferd, er det fortsatt usikkert hva losdyret var. Helgen var dermed over.
Rådyr killingen fra lørdagens jakt ble veid til 10 kilo – en flott killing.
Ble tatt noen bilder med Canon også, synes det var bedring fra sist der også – selv om skyttern ikke ser veldig glad ut så er han det.

Midt i alt har jeg klart å felle alle tre hjortevilt som er på terrenet i løpet av en jaktsesong. Det er jo noe som heter MacNab (felle en kronhjort, skyte to grouse («ryper») og fiske en laks i løpet av 24 timer). Det er flere varianter, også i Norge – et rådyr, to duer og en ørret. Siden det ikke er hvert år en og samme person kommer til å felle alle tre hjortevilt på Jaktboss sitt terreng burde den kanskje få et navn, forslag??

Ellers opplyses det fra Finland at det er skutt 13+13, dvs at dem har 7+6 igjen før kvota er fylt.

6 kommentarer til «Jakthelga uke 41»

  1. hvis noen skyter hornbærende elg,rådyr og hjort på et år syns jeg vi skal kalle det å ta en EMIL.

  2. Hornbærende ja… Trofejeger Emil.. Bedre med MacTreKløver, og hvis alle horn Royal MacTreKløver. Er jo uansett fornøyd.

  3. jaktboss kaster store steiner i glasshus ser jeg.. kanskje med tanke på størrelsen kunne vi kalla det en liten straight..,

Det er stengt for kommentarer.