Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Kalveskyting – JaktAsle Bloggen

Kalveskyting

Andre og siste helga med elgjakt er over på Jaktboss sitt terreng. Avskytningen var innrettet på kalv og det ble full klaff i løpet av de to dagene. Snøfall torsdag gjorde at skogen hadde et lett snødekke og gav bra sporsnø. Skogsbilveiene ble grundig paturljert i dagene før jakta og det så lovende ut også på lørdag – mye spor av både elg og hjort.

Lørdagen var stille inntil midt i andre drevet for dagen, da reiste Pluto iveg såpass langt at Jaktboss var sikker på elgkontakt. GPS’en avslørte retningen og etter få minutter smalt det. Emil hadde skutt på en kalv, og etter en liten gåtur frem til skuddplassen ble det snart rapportert om at den lå nede. Da ble det slakting:

En litt bortgjemt plass medførte draing, men anført av en godt trent og ikke minst sta «nye» Trond gikk det overraskende bra. Mulig gamle Trond lurte seg frem til tider!! Dessverre var han borte når det ble observert kronhind og kalv på vei til fallet sammen med PerVG. Vekta på elgkalven var 58 kg.
Søndagen ble det stort drev og på vei til post så PerVG stut og ku på vei inn i terrenget, moro det men kun kalv igjen på kvota. Jaktboss fikk satt Pluto på spora relativt raskt og bikkja fulgte etter eksemplarisk. Etter et par runder midt i drevet gikk det rett på posten til PerVG som fikk stuten på ca 7 meters hold. En fin stut som vi ikke har sett på viltkamera, men nå har vi et bilde på den.

Mer ble det ikke i dette drevet, jo forresten så jeg en rugg av en tiur. Fløy opp 20 meter forran meg, og klarte etterhvert å få bra høyde.

Siste drevet fikk jeg endelig en god post, men hadde lite tro på at det var elg «inne». Der tok jeg grundig feil og bikkja fikk «faen meg stålos» (sitat fra Jaktboss på jaktradioen). Stålosen gikk løs, det var ku og kalv og det gikk mot postene og jeg satt virkelig bra til. Det stoppa igjen og etter noen minutter smalt det et skudd – Jaktboss hadde skutt mot en kalv. Kua ble rapportert på vei mot postene. Kalven ble funnet og vi pakket sammen. Når jeg akkurat var ferdig med å pakke ihop sekken så jeg kua på åsen fremfor posten min – tenk hadde dem gått løs en gang til!! Men en velfortjent og godt utnyttet sjanse til Jaktboss. Vekta 62 kilo – elgkalven ja.

Tre elg tre skudd, samlet fluktstrekning ca 30 meter. Svært lite kjøttødeleggelse og en god avskytning. Burde være minst like mange elg i terrenget neste år siden det er obervert 3-4 kalver.
Begge kvelder ble avsluttet med en luftetur med Rattata. Lørdag hadde han en fin los, kanskje 20 minutter som gikk bakover og til naboterrenget. Deretter en minilos på en liten bukk Emil så først. Det endte resultatløst, med en delvis meget kritikkverdig utålmodig postrekke. Idag søndag var det kun meg og Emil som var ute, resultat en elglos på en ku.

Ellers ble det suksess med mamma sin salting (12 timer) og ovnstørking (12 timer) av elghjerte. Fikk også et herremåltid av indrefilet fra både elg og hjort servert lørdag kveld, fult på nivå med egen tilbredt filet tidligere i år. Mye god mat som kan hentes fra skogen, rådyret ble også partert og fryst ned. Avslutningsvis sesongens tre elger, avlsoksen (dessverre litt maltraktert) i midten flankert av sine to sønner:)

8 kommentarer til «Kalveskyting»

  1. Fantastisk og velfortjent avslutning. Detta var moro! Synd elgjakta ikkje varte lengre… Må me bytte ut navnet "Skral å fråværans"?

  2. kunne bare bytta det til skral, er mye dårlige rygger i jaktlaget her. men det er mye andre dyr å jakte på som kronhjort,rådyr og dovhjort, så det er nå spenninga begynner. og tenk hvis vi finner harespor så går det ann å jakte hele vinteren. forresten lite bilder av kalven min

  3. Ja d må vel dukke opp nokka fleire hjort etterhvert, litt rart me ikkje har sett fleir. Sitat Rolf: Trur du d var ein haredævel?

  4. Holder med 4 dager elgjakt i det laget for min del, nå er den også betalt for. Ble mye draing på utrente kontorfolk, men tydelig at militäret skaper gode "draere". Moro med slaktebilde, dessuten var jo de to kalvene nesten identiske. mere bilder hvis trofee:)

  5. Ikke sagt noe om det. Litt ulik innstilling til jakten, men sånn er det bare. Elgfall 3 av 4 dager er jo super bra.

  6. ser ut som du seier d i innlegget ditt… uannsett, d må vel nesten være tidens jakt på sannesmoen, 3 skot på 3 æljer, alle fekk sett ælj, t.o.m pluto fant flytsonen og bare to fyringer på prærien,då må vel asle og emil være fornøgde…

  7. med prærien mener du vel loosers corner, godt å få skutt dyr så vi ikke trenger å sitte der å skjems

Det er stengt for kommentarer.