Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Turen på vidda – JaktAsle Bloggen

Turen på vidda

I helga var man på Hardangervidda på utkikk etter rein. Var advart om at terrenget ikke var det beste, men håpet jo på litt flaks. Fredag kveld startet turen oppover og når det ble mørkt skulle teltet opp, dette var ikke testet før men gikk utrolig bra. Vi var strålende fornøyd helt til vi la oss inn i teltet, det var ikke så flatt som antatt (dette var også tydelig neste morgen). Men litt søvn ble det og tidlig neste morgen ble det forflytning til Basecamp.

Utover lørdagen så vi masse sau, og når vi ble vant til å spane flere andre jegere enn vi hadde håpet. En hare ble observert og fotografert (ser du den?).

På vår lille vandring så vi en røyskatt blant steinene, en meget kjapp krabat. Lunsj ble tilbredt på primusen og det smakte godt. Deretter kom regnet og vi ble våte. Troen på rein i området sank helt til bunn og etterhvert ble det retur til basecamp.

Dag 2 startet opp med fint vær og basecamp ble revet ned. Tok noen bilder av mose!

Med full oppakning ble det satt ny kurs på valdet. Dagens terreng så bedre ut med tanke på beite, men ingen rein å se – kun sauer og mennesker. Troen på suksess falt til bunnivå og vi vente nesen hjemover. Vel tilbake til asfalt og bilen kom regnet, god timing.

Oppsummert var det en skuffende premiere på rein. En eventuell neste gang må planlegges mer og det må konfereres med erfarne reinsjegre. Naturen var flott, og skjønner godt at man frykter skodda for den kom og gikk fort.

Skuddhold kan fort bli lange i fjellet, så en avstandsbedømmer er nok en bra investering. Min nyinnkjøpte kikkert (Nikon Monarch 8×36) var god til å spane med. Astroen ble testet ut litt og gleder meg nå enda mer til å teste den med Albin «innlogget».

Jaktasle-2 i Finland har startet å ta bilder, maten på viltåkern faller tydligvis i smak nå. Ku med kalv trives i viltåkern og det mottas mailer med bilder. Oppløsningen på bildene som sendes er ganske så dårlig, men ser jo hva det er.

Blir kult å hente minnebrikken og se på alle bildene med bra kvalitet. Kameraet er jo satt opp til å ta 2 eller 3 bilder, men kun første av disse som sendes.

Helt til slutt har jeg søkt omkring på nett etter instruksjonen om hvordan raskt ta ut av en hare som Emil nevnte i helga. Nærmeste jeg har funnet hans beskrivelse er denne.

5 kommentarer til «Turen på vidda»

  1. For ein erfaren harejeger va ikkje haren så vanskelig å få auge på, men det va godt gjort å få tatt bildet. Ser ut som haren sitter klar til avgang:-) Satt den stille lenge etterpå?

    Trur nok forøvrig du har hatt ein ganske vanlig opplevelse av reinsdyrjakt, og så va det vel koselig å se sauer igjen vel?

  2. Haren satt klar til å stikke, men var høflig og ventet til vi hadde tatt noen bilder. Valdet var dårlig, men ikke bare E134:) Blir jo ingen rein fra sofakroken, men blir ikke en tur til uten bedre forbredelser.

  3. Ja sjøl om det var vestavær, som vel var gunstig for dikkan, så ville eg sagt at ein må ein del lengre østover. Haukelifjell e vel såvidt å regne som ein utkant av Hardangervidda, der reinen oppholder seg… Konne godt tenkt meg å prøva reinsjakt sjøl, men lokalkunnskap e nok ein stor fordel i all jakt;-)

  4. det var like dårlig som fryktet. kortene var ikke brukelig før 14 sep for da ble grensene i vinje kommune viska ut. har forresten solgt dem og har derfor gått i null

Det er stengt for kommentarer.