Tilbake i Finland

Pakken med Zodiac Easy Hunt II radioen var kommet, liten og fin radio med lang antenne. Håper den skal fungere bra. Deilig at Garmin Astro også blir lovlig fra 1.10.2011 her i Finland, da slipper man uroe seg for at militärhelikopter skal lande midt i Albin sin los:) Bare å betale lisens for begge deler også nå, så blir jeg helt lovlydig!
Liten tur med Albin idag selvsagt, etter 12 dagers fravär. Han er i form, selv om örene tydlig klör og han håret klödd bort i forkant av öre. Må forsöke vaske ut litt örevoks, og hvis ikke det hjelper blir det nytt besök hos dyrlegen.
Turen idag var bra! Etter en liten tur, sannsynligvis elg på en 5 minutter fant han godlukt. Vanlig stöting på fot, men plutselig tar det iveg. Nesten rett frem i en kilometer! Vender om og lager et perfekt åttetall, dessverre står jeg 300 meter unna der åttern lukker seg. Der blir det tap og Albin vender nesen tilbake, men ikke helt etter spora. Hva det var for losdyr er usikkert – kanskje rådyr eller rev. Var ikke like intens i målet som på harene sist.
Ikke planlagt så lange turen idag, men det er så god fot at det blir litt söking igjen. Finner ikke ut av det og derfor reiser vi hjem. Deilig å höre Albin igjen.

OG idag var det jo startskudd for rådyrjakt med hund i Finland, dessverre er regelen her maks 28 cm boghöyde for drivende hund. Godt Albin bare stöter….  

3 kommentarer til «Tilbake i Finland»

  1. I Norge er det samme regler som Sverige, men Albin blir nok boende i Finland. I Norge er det Emil og Rattata som står for losene!! Rev skal gå i 8tall har jeg også hört men vanskelig å si uten at man ser dyret. Må vel snart lykkes å få skutt noe for han

Det er stengt for kommentarer.