Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Jakthelg hos Jaktboss – JaktAsle Bloggen

Jakthelg hos Jaktboss

En innholdsrik helg er over. Tildeling på en elg og en pangstart gjorde at det ble korteste elgjakta på meget lenge. Jeg hadde akkurat kommet frem til posten når jeg hører andre ser/hører elger. Mener jeg ser noen elgbein mellom noe granskog litt senere og da på vei tilbake dit postene hadde visket sammen. Siste post melder han er på plass og drevet kan starte. Da smeller det to ganske kjappe skudd, en okse er skutt og jakta etter elg er over! Blir et dauskudd før stillheten senker seg. Forresten stillhet og stillhet, jeg har fått skogens beste hakkespett terreng som post!

På fallet er det voksenopplæring av skytter som får ut av elgen uten annet enn verbal guiding. Mr Bagderboy hadde lite bruk for tofoten ved skyting av elg, var tre bra skudd og det hadde holdt med ett. Men ok at det skytes til elgen ligger. Bilde av den stolte skytter, med elgen etter vi har dratt den en bit – ryggen er derfor nybarbert. Tilskuer er lille mr snublefot, som gjorde en bra innsats som bærer.

Etter elgen var flådd ble det hjortedrevet, har jo mulighet for å skyte kronvilt på terrenget. Jeg fikk en flott post, hvor jeg skjøt en spissbukk i fjor. Mye spor rapporteres av drivern, men bikkja finner ikke noen som er ferske.

Plutselig hører jeg det går bak meg. Snur hode forsiktig og der kommer en hind med forsiktige steg. Ser på meg men glir sakte vidre. Tenker jeg skal sitte til de kommer frem på en sti, men så kommer en kalv. Reiser meg forsiktig opp og får litt støtte mot en liten furu. Den røde prikken faller fint tilro litt høyt i bogen  PANG. Kalven detter i smellen. Melder på radio at passgrannen Grana må være klar før jeg går noen meter nedover for å se om hinden står der. Ser bakenden på en hjort, men når jeg ser framenden er det meget tydelig ikke en hind. En stor flott kronhjort står 10 meter bak den livløse kalven. Den tar avsted mot Grana som igjen får ivrige beskjeder over jaktradion.

Hjorten tar imidlertid en stupbratt vei opp på den høyeste knatten. Jeg får se den løpe oppover, den stopper på toppen. Jeg har prikken på men det er mye kvist i vegen, holdet er drøyt for meg stående uten anlegg og den er i profil. Det blir ikke noe skudd!! «Man skal aldri angre et skudd som holdes igjen», vel vel må innrømme at jeg har angret litt på at jeg ikke forsøkte. Ikke ofte en slik sjanse byr seg.

Hjorten går inn i drevet og det er håp for alle postene og drivern. Men hjorten blir borte den, klarer å snike seg unna. Bikkja er dessverre ikke interessert i spora når den krysser dem heller. Det blir med kalven og litt godt er det for herfra må det dras eller bæres. Kalven slipper dras langs bakken og bæres hjem – slaktevekta stopper på 29 kilo. Skytten er fornøyd etter at han fikk avfyrt et kontrollert skudd.

Idag søndag var det hjorte og rådyrjakt med Rattata som sto på programmet. Startet litt optimistisk med at jeg og Emil så en elgokse på vei inn i drevet. Den svømte senere sammen med en ku over et ganske så stort vann!! Ble en liten los som gikk bakover ellers var det mistenksomt stille i de såtene vi forsøkte. Det store spørsmålet er hvor rådyra har blitt av. Er Rattata helt ute av form, har det vært en gaupe innom og drept/skremt unna rådyra eller har dem trekt til vinterbeite tidligere enn noen gang…

I Finland er det aktivitet forran Jaktasle-2. Tre stk rådyr på samme bilde… her kan det postes litt. Iflg rapportene kun en kalv skutt på lørdag. Ikke noe info angående søndagen, blir kanskje storvilt-pause på meg til helga.

8 kommentarer til «Jakthelg hos Jaktboss»

  1. bra innlegg, bra bilder og en bra helg! desverre ingen skuddpremie og 40 nye rovdyrpoeng innkassert!

Det er stengt for kommentarer.