Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Endelig jakt igjen… – JaktAsle Bloggen

Endelig jakt igjen…

To dager fredning var over og tross sterk vind og regn hele natten, måtte jeg ut med Albin. Hadde ikke veldig stor tro på suksess og kom oss ikke avgårde för kl var 10! Blank is på grusveien medförte forsiktig tempo ut i skogen.

Vel fremme med dagens utvalgte sted, hoppet Albin ivrig ut. Det tok ikke mange minutter för han sökte litt på foten. Og plutselig var det full los. Jeg tenkte rev eller mårdhund, men så snart at det var rådyrspor hvor han hadde tatt avgårde. Rasket på bort til en stor stein og klatret opp på en sikker elgpost. God utsikt, men hadde nok muligens stökket dyra. Det gikk nesten rett frem.

Albin hang på og når de var over 1,5 km avgårde, tok jeg bilen og kjörte etter. Stilte meg midt i sporet, men losen tok snart slutt. Albin snur og kommer tilbake i sporet. Håpet er at han kommer til meg når han krysser, men tar heller veien tilbake til start. Derfor kjörer jeg tilbake og möter han der.

Vi tar en runde og det lukter fortsatt rådyr rundt uttaket. Blir litt söking omkring uten at det skjer noe mer. Godt å se at det er rådyr på denne plassen, og satser på flere turer dit.

Dagens los var nesten 20 minutter, og rett frem nesten. Snittfart hele 10km/t!!! Toppfart iflg Astron var på 18 km/t! Det er i raskeste laget. Albin var super ivrig idag og et par dager hvile, med kun gåtur i band har gjort godt.

Dagens Astrospor.

Den lille rosa kryssedullen er hvor jeg parkerte bilen etter å ha kjört etter losen!!! Ca der var det også en som hadde sett Albin under losen (ikke sett losdyret). En god start på mellomdagene!

3 kommentarer til «Endelig jakt igjen…»

  1. Veldig urettferdig at du kan jakte i romjula der, når vi i pottitlandet må vente til september med å jakte rådyr( med hund) får håpe det ikke blir mye snø, da kan man ihvertfall ut å se etter rev og hare

  2. Dagens älgjakt blev inte av för oss. Jag är himla förskyld. Det har stormat i natt och blåste förfärligt i morse så vi åkte inte ut.
    Imorgon är det grisjakt med hund på lilla marken, det vill man inte missa.

  3. I år med null snö passer det perfekt med rådyrjakt ut januar. Hare ut februar og rev ja lenge. Håper på mindre vind bare.
    Lykke til på grisjakten i morgen.

Det er stengt for kommentarer.