Rekord

Ca 8 grader, lett duskregn og tilnärmet vindstille.

Albin skulle få sjansen idag og selv om det har regnet mye på natten så ville vi avgårde. Litt forsinket avreise ble det også, men dyra forsvinner ikke! Såg en orrtupp på veien og den flöy ikke för vi nesten var ved siden av den.
Albin startet med å söke i ganske korte runder på litt over 100 meter. Lite godlukt var det å finne. Så tar han avsted etter veien der vi kom fra f… På veien tilbake så drar han ut i skogen og så rett iveg. Hörer ikke noe los, men snart er det 800 meter avgårde midt i skogen og det må väre noe.

Flytter meg etterhvert og når jeg kommer litt opp hörer jeg han over en kilometer undan. Tett og fin i målet. Drar fortsatt litt avgårde, men med et lite håp om at det skal snu står jeg på en ganske så bra post.

Virker som det blir tap og han starter på returspor, og hörer et typisk hyl han har når han söker meg. Synes han surrer såpass at jeg tar bilen rundt. Når jeg går av bilen på en liten höyde så er det full los 600 meter unna. Håpet stiger derfor, men etterhvert tar det mot dagens utgangspunkt med en par ringer på vegen dit.

Gjör vendereis og når jeg er tilbake til start hörer jeg han kun 200 meter inn i skogen. Veldig dårlig fart på losen og han kommer etterhvert tilbake i mine spor.

Ingen spor å finne på vegene som han krysset, heller ikke på en ganske så myk skogsvei klarer jeg finne noe spor!!! Avskriver derfor elg. Hare avskrives også pga det gikk tilnärmet uten tap. Da er det rådyr, vitsvans eller rev igjen på listen. Uten spor så virker rev ganske sannsynlig, men må også skjerpe mine sporfinneregenskaper.

Dagens Garmin

Som vanlig losen i gul farge. Litt usikker på starten men totalt er det 104 minutter gulfarge:) Lengde i var 14 km, snitt på 8. Albin stemplet inn på 21,5 km på ca 3 timer.

En ting jeg tenker på er om det var to loser. Synes han vender om og returnerer etter egne spor (höyst opp på kartet). Og det er endel frem og tilbake inne i viken för det tar over tilbake. Men var lyd i han også på returen så??

4 kommentarer til «Rekord»

  1. Det var en rejäl runda han gjorde. VI kan inte ut i helgen då det är älgjakt på måndag. Då skall det vara lugnt i skogen….skall bli fint väder på måndag i a f och det känns gott.
    Ta bort ordverifieringen…jag med flera har inte den o det kommer inte spam. Blir bara jobbigt att svara när man missar hela tiden.
    Jag har ju gransknig då man fått dumma kommentarer, någon norsk som skriver på flera bloggar .

  2. Alt for elgjakten… Synes det er for mye fokus på den, tydligvis gjelder det både norge, finland og Sverige. Man forstyrrer ikke elgene med litt rådyr/harejakt. Har kuttet verifiseringen:)

  3. Ang kjöringen så ble det som alltid feil. MEN siden han var såpass langt unna, så var det et forsök på kontakt. Unngår slikt når det går på nabons om det drar avsted.

Det er stengt for kommentarer.