Lokkrev

Bestemte meg for å ta en liten tur ut å lokke litt igjen ikveld. Lugnt i huset og kledde på meg jaktklärene, lenge siden sist. Lommene fulle av lokkpiper og avsted til Furuholmen. Opp i en skjutstege og satt fint til, men vinden kanskje litt feil. Dvs i ansiktet dit jeg så og fine revesteder i ryggen. Klokken var 2150, ikke så mye lystid igjen….

Lokket med fugleskrikflöyta laget av horn. Ganske intens lokking en periode, ventet litt, for så å teste litt til. La flöyta fra meg og konsentrerte meg om å se utover. Tenkte at dette ikke lykkes, da jeg ser bevegelse. Japp en liten rev kommer ut på jordet kanskje 60 meter unna.

Den går raskt ut på jordet. Jeg får den inn i siktet og plystrer lett. Den stopper og ser på meg. Lenge nok til at jeg sender avgårde en Oryx. Rett ned i smellen. NICE!!! God kontroll på puls og avtrekk, deilig når man har kontroll.

Kanskje litt höyt, men perfekt i bogen synes jeg. Förste viltet for Sako Vixen .222 rem. Dette blir et bra år…..

 Bilde fra skjutstegen. Ser såvidt reven i forkant av vanndammen. Eller ser dere den??

NB! Jakttiden på rev her i Finland er hele året, men hona åtföljs av ungar får inte dödas 1.5. – 31.7.

6 kommentarer til «Lokkrev»

  1. Gratulerer. Første reven? God start for året det der. Alltid bra å bli kvitt en rev.

  2. Takk. 1.september er jo höytidsdagen her, Albin ikke nöyd når man drar iveg med jaktklär og gevär og han blir hjemme! Förste i år, skutt för også.

  3. Grattis, alltid bra å bli kvitt ein rev… var du i tvil om åssen kule du skulle bruke….? jaktboss

Det er stengt for kommentarer.