Bukkejakt i Polen – Oppsummering

Vel vel inntrykkene har sunket inn etterhvert, er mye som skjer på kort tid på en slik jakt. Reisen var forøvrig bestilt gjennom Bitsch Jagtrejser og vi var i Pepowo, ca 1,5 time kjøring sør for Poznan. Vi bodde på Guest house Pepowo. Tolken som møtte oss på flyplassen var meget hyggelig type med navn Pioter, ellers husker jeg ikke navnene. Alt av tider for mat var opp til oss, og tolken var alltid til tjeneste.

Skulle gjerne hatt noe mer bilder og gjerne også litt film, men minnene for oss som var på turen står uansett sterkt. Anbefaler absolutt en reise til Polen for vårjakt på råbukk, men er et par ting jeg gjerne skulle hatt litt klarer.

Antall bukker og ikke minst størrelse
Trodde jeg kom til område med bukker i klassen 200-300 gram, og der over 350 var sjelden. Slår litt ut på prisen, og guiden vil jo gjerne finne de fine. Best å gjöre det helt klart hva som er din grense. Siden de er betydelig grovere enn jeg er vant til så er höyden ikke noe man kan forholde seg til. Tre bukker på en tre dagers jakt blir lite, velg kortere tid eller forbered deg på at du skyter flere bukker.

Jaktens utøvelse
Med store åkre og mindre skogspartier så blir det litt bilkjøring, og det er nok mye den type terreng i Polen. Anbefaler å höre med formidler i forkant hvordan terrenget er. De skjönner også at du vil gå mer, men det må sies fra. Ble mye spasering på oss, når de skjönte det var det jeg önsket.

Språk
Tja… ikke lett med polsk, og tysken kan være variabel hos guiden også. Kanskje en lapp med de viktigste ord med oversetting fra norsk  – tysk  – polsk. En liten app kanskje!! Noen «viktige» ord vi lärte oss var Daniel (Dov), Lis (rev), kossa (geit) og ord for liten bukk som jeg ikke våger forsöke skrive.

Var jo flere situasjoner som jeg ikke har skrevet om, husker ikke alle, er jo skuddsituasjonene man husker. Spesiell situasjon var når vi så en bever gikk over veien forran oss, trodde först det var et vildsvin men nei en bever. Så bare tegn til villsvinenes besök, måtte sitte seint på kvelden og da helst med bedre måne enn det var nå.

För avreise ble det skriving av protokoll, dvs veiing. Fikk meg litt overraskelser da den tyngste var hele 396gram, dvs litt over planen. Ellers var resten mellom 304-350, og minste på 168. Alder var fra 2 år til 7år. Den tyngste var iflg polakkene kun 4 år, altså et skikkelig emne.

Guiden hadde värt sjef for polske jaktforeningen og hadde bilde av seg selv i uniform og masse medaljer. Mye bukkegevir på veggen, noen kronhjorter og dårlige dov. Et stort utstoppet villsvinhode. Tok noen bilder av de «beste» rådyrgevirene.

 Her er alle mine bukker oppstilt og merket, hvilken tror dere er tyngst?

Skallene ble kokt der nede og vi fikk med oss 5 av 7. De to siste blir ettersendt. Skallene tok vi i håndbagasjen, og det var ingen problem når vi viste frem protokollen. Ikke mye annet i sekken,

Lang mellomlanding i Stockholm, hvor det også var vilt….

En kommentar til «Bukkejakt i Polen – Oppsummering»

  1. Vi er et jagtkontor med en lang traditioner. I fem generationer har vi beskæftiget os med organisering af jagt i Polen, herunder bukkejagt, hjortejagt, dådyrjagt, muflonjagt og vildsvinjagt. Vi tilbyder dig mulighed for uforglemmelige jagtoplevelser. Vi vil organisere din drømmerejse med individuel jagt på råbukke, hjorte og dådyr eller på gruppejagt på vildsvin, dådyr, hjorte og råer. Du kan vælge tid og dyreart på jagt, og vi vil bestræbe os på at imødekomme dine forventninger. Vi tilbyder dig jagt i de bedste jagtområder i Polen, hvor der er masser af råbukke, hjorte, dådyr og vildsvin. Alle områder har vi tjekket personligt og de er også blevet tjekket af mange tilfredse udenlandske jægere.Vi tilbyder desuden jagt på bisoner, mufloner, fasaner, agerhøns og harer. Vores fordele er lave priser og professionalisme. http://www.jagt-polen.dk

Det er stengt for kommentarer.