Første vilt for Albin

Lett regn, 5-6grader og ubetydelig vind.

Albin har hatt noen harde dager etter langturen, men fått mye mat og hvile. Kjøpt inn nytt for Royal Canin 4800 som er høyenergi for, trolig lettere og mer effektivt enn elgbein/kjøtt. I går kom han til seg selv igjen selv om han fortsatt ungår å springe i unødan, eks etter en fotball.

Derfor Munsön valgt som sted, pga lite område og mulighetene for hare og rådyr. På vei dit ser jeg 3 stk vitsvans utpå et jorde. En stor og en liten, mulig to små. Ikke veldig lyst og når jeg snur og kjører sakte forbi hopper dem forsiktig inn i skogen, skjønner at de heter vitsvans når de løper.

Ut av bilen synes jeg han starter litt forsiktig, men kommer seg. Tar ikke lang tid før han får godlukt i nesa og bjeffer litt. Blir litt merkelig los, med korte strekker rett frem deretter litt snurr. Fortsetter sånn og litt uttak lyder flere ganger hmmmm. Etterhvert holder han seg på samme stedet og fortsetter lose, iblant en merkelig dempet lyd. Bestemmer meg for å gå for å sjekke.

450 meter så finner jeg Albin med 99 % av kroppen under en stor stein. Bjeffer og er helt gira. Kommer ut når jeg roper, men straks tilbake igjen. Hører det freser en gang, altså rev eller mårdhund. Får tak i Albin og drar han ut, setter han i bånd og binder fast i et lite tre. Litt tørre furugreiner ned i sprekker uten at noe skjer. Ingen lighter, ingen flintstein…. Ny større pinne og ned under steinen.

Da stikker plutselig noe lite brunt avgårde, mår?? Neips en mårdhund. Hagla ligger på toppen av steinen og har den snart i henda. Pang pang… to skudd rett bakfra og mårdhunden sakker av. Lader om og jumper litt etter. Pang og den ligger der.

Henter Albin som får snuse litt på den, rister den ikke. Da ser jeg at mårdhunden fortsatt lever, pga øynene følger Albin. Binder igjen Albin fast i et tre og avslutter det hele. Etter litt bilder før begravning under noe stein.

Vi fortsetter 250 meter i bånd og når jeg slipper søker Albin rundt som vanlig. Finner noe fot men det blir intet av og med tidligere langtur friskt i minne blir det retur til heimen.

Første vilt for Albin altså, om det var så smart å skyte en mårdhund…. tja vi får se. Tror ikke jaktlysten minsker, og tror ikke han lar være å lose på noe annet. Spørsmålet er hva han velger dersom ferske hare/rådyrspor går over et ferskt mårdhundspor…. Tiden vil vise.

Ikke store dyret, marginalt større enn kattene hva gjelder lengde men noe bredere kropp.

4 kommentarer til «Første vilt for Albin»

  1. Tror ikke det gjør noe å skyte mårhund, vil jakte på alt uansett. Pluss poeng for å skyte rovdyr. Emil

  2. Sjekket Garmin nå. Ca 15 minutter los för den gikk under steinen. Deretter holdt Albin ut ca 15 minutter för jeg var på plass. NB! Såg en liten råbock på kveldsturen, lyste på den og den kom inn på 40 meter. Ble liv i Albin da gitt…..

Det er stengt for kommentarer.