Rådyrlos

Snödd i löpet av natten og regn når jeg dro ut. Dvs tempraturen var kommet over på plussiden i löpet av natten, men fortsatt et par tre centimeter snö. Startet litt vel tidlig også, ganske så mörkt i skogen för klokken er åtte.

Albin söker fint rundt, men blir jo ikke tenkt rute. Det lukter godt og det kommer lyd. Mye surr men etterhvert avgårde og los. Ikke så langt för litt snurrer igjen – hmm ikke elg det vel!!! Etterhvert tar det bare lengre avgårde og jeg drar litt etter. Finner rådyrspor i snöen og det föles godt. Dessverre dålig vind og snart er Albin utenfor rekkevidde til Astron langs en vei….

Har sendt noe meldinger til BT om utviklingen og får snart en telefon som forteller at Albin er nesten hjemme på noen åkre. Snart videre og videre bakom huset nesten og over i finterrenget hvor kvigene endelig er hentet hjem. Blir noen runder der för losdyret tydligvis svömmer over til naboterrenget. Iflg Astron er Albin også i vannet, men snur heldigvis…

Blir deretter et lite forsök på en öy, uten at vi finner noe spor. Albin er heller ikke på gang.

Sporet lastes ned fra hundenheten og viser at det nok har värt samme losdyr. Godt over timen holdt han på, over 12 km los og 9 km i snitt. Overraskende mye hadde rådyret löpt langs en skogsbilvei. Los i gult.

Dessverre har Albin ondt i foten, trolig pga lange klor. Blir å få time hos dyrlegen i morgen for klipping. Går jo ikke uten bedövning…..

En kommentar til «Rådyrlos»

  1. Dyrlege unnagjort. Ikke noe feil med klørne – uten at de var lange og fikk en klipp. Såre poter!!!! OG det etter 18,6 km…. må ut mer!

Det er stengt for kommentarer.