Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Oppsummering 2013 – JaktAsle Bloggen

Oppsummering 2013

Tja da var det dags for oppsummering.

Det ble 45 jakter, alt fra korte turer for å lokke rev til heldagsjakter.Totalt 15 vilt er skutt. Er kun juni jeg ikke var ute med gevær.

Startet i januar med et par hareloser, der jeg minst en gang burde klart å plassere meg rett. I februar og mars var det litt revelokking som var innsatsen.

Første resultat var i April, da en rev som kanskje kom på lokk. Kaller det ihvertfall min første lokkrev.

Første jaktreisen for året gikk til Polen og der var det mye rådyr. Resultatet ble 7 stykk råbukker og en rev. Mye dårlig skyting imidlertid. En spesiell opplevelse å jakte i så tette rådyrstammer.

Albins interesse for elg preget oppstarten, han hadde bl.a. en fin ganglos!!! I september ble det endelig fall for Albin – en mårdhund. Ellers var det mye nesten på både kronvilt, hare og annet.

Oktober og første turen til Sverige. Første and gikk i bakken (fulgt av tre til), på en morsom jakt med mye skuddsjanser.

Ellers burde jeg skutt en dov, angrer fortsatt på at jeg holdt igjen det skuddet. Elgjakt ble det ikke i Finland, men hos Jaktboss skjøt jeg igjen feil dyr!!! En 1,5 år gammel ku på 90 kg, som jeg trodde var kalven da den kom sammen med stor ku. Nåvel når kalven som senere ble skutt veide 25 kg så må man nok se på elgen der med spesielle briller.

Det verste som skjedde i oktober var at jeg bomma på rådyr for Albin. Det hadde han virkelig fortjent.

November innledes med harefall for Albin. Aldri vært så glad for at andre har skutt noe. En felthare etter meget kort intens los.

Albin presenterer også en fin vitsvans los, og jeg ser bukken på 15 meter. Høstens største forventninger var turen til Risebo. Det ble bra med loser, selv om Albin var dårlig til beins. Jaktlysten hans imponerer, men dessverre klarte vi ikke skyte i los for han der. Ble ikke noe skudd avfyrt av meg heller, burde muligens vært litt mer klar den ene gangen jeg så rådyr.

I desember har det kun blitt 4 turer, som har resultert i to rådyrloser på ca 80 minutter.

Årets problem er Albins bein. Idag kl 16 blir det tur til dyrlegen, håper på at det tas litt prøver som gir noe svar.

Årets opptur er Albins jaktlyst som tydlig seirer over vonde bein.
Årets nedtur var bommen på rådyret for Albin.

For 2014 er det pr nå lagt får planer. Må få noe svar angående Albin sin helsetilstand, er det kun såre poter eller…. På innkjøpslisten står «kun» en .22 og muligens nytt luftgevær.

Blir nok en tur eller to til Sverige, først på vildsvin vakjakt til våren. Lengre ut i Europa blir det ikke. Kanskje det blir åpnet for litt jakt på små råbukker her i Finland i vår….

Med været som nå er blir det forhåpentligvis noen jaktturer til i januar og februar også.

En kommentar til «Oppsummering 2013»

Det er stengt for kommentarer.