Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Easyhunt jakten – JaktAsle Bloggen

Easyhunt jakten

For andre året på rad var det tid for Easyhunt jakten. En morsom gjeng som blir samlet for en ettermiddag/kveld med andjakt og en dag med kløvviltjakt.

Samme sted som forrige år, dvs Sonstorp for andjakt og Tångstad for kløvvilt. Flott område og med gode viltstammer.

Andjakten startet med utkjøring til små flåtter og mer eller mindre gjemte pass langs en å. Snart ble endene reist fra hvileplassen og det kom en mange ender i flere omganger. Noen for lavt (min 45 grader vinkel med hagla) andre for fort!! Jeg skjøt dårlig men lykkes få ned en 3-4 stykker. Neste stopp var et viltvann, men der hadde mink herjet og mesteparten av endene reist sin vei. Ingen skudd fra meg.

Siste «drev» var vi tilbake til utgangspunktet. Nå for å ta de som kom inn for natten, ble etterhvert en kveld med mye muligheter. Vanskelig skudd og noen fulltreffere, mener jeg fikk ned 4-5 stykker. Og fem minutter før dem blåste av var lomma tom for patroner. Ble derfor ikke mer bom!! Totalt fikk 12 skyttere ned ca 60 ender, dvs at jeg sto i hetluften.

Kvelden avsluttes med en herlig tre retters middag på Tjällmo Gjestgiveri, med intressante samtaler om jakt. Sengen inntas med store forhåpninger innfor kløvviltsjakten som skal komme.

Første pass sitter jeg på grensen mellom yngre furuskog og gammel granskog.

Når drevet er igang tar det maks 5 minutter før tre hunder driver. Og ikke mange minutter etter hører jeg det kommer en gjeng….. Spenningen er på topp men ser dessverre bare bein og korte glimt av dov gjennom skogen, sikkert 15-20 stykker. Drevet fortsetter og snart ser jeg det kommer en ensom dov på stien mot mitt pass. Stopper bak noe trær og jeg kunne skutt men venter den ut. Den tar litt for mange steg og jeg må derfor flytte litt, den merker det og tar noen steg til. Heldigvis ikke mange nok, og PANG! Den tegner bra synes jeg, men forsvinner bakom en stein. Melder på radion at jeg tror den ligger.

Snart kommer noen hundførere forbi og finner hjorten!! Såten blåses av uten noe mer observasjoner.

Neste såt blir det pass på en skogvokst holme mellom åkre. Det er problemer med å få hjorten ut av planteringene, men det er meget nær meg. Et rådyr jages av flere hunder og jeg ser det snart i rådyrhopp 150 meter unna. Tenker ikke på skudd engang. Mye hundaction inne i såten, men de vil ikke ut.

Snart nytt uttak og det er nærme. Pluselig kommer en fin fin råbukk ut av buskene på 30 meter. Jumper sakte over åkern mot meg, når jeg forsøker få vridd meg rett merker den meg og hopper unna. Straks etter smeller det på naboposten og bukken ligger.

Deretter kommer det også en helskovel ut av buskene litt lengre unna. Denne vinkler og løper skrått fra meg, en hund på åkern bakom også. Skudd er derfor uaktuelt. Hundfører kommer og presser på litt mer og da smeller det igjen fra naboposten, skovel er nede. Vi samles til lunsj og jeg får sett den fine råbukken og skovelen på nære hold – denne gangen døde.

Etter lunsj blir det ny såt og nye drev. Snart høres tre skudd og det meldes på radion at siste inkluderte helskovel ligger. Nå koster dem 8000. Jeg ser først en stang/halvskovel på venstre side, deretter en på høyre side. Snart hører jeg naboposten rope navnet mitt (samme som har skutt råbukken og skovelen), og fra den retningen kommer en ny halvskovel. Nytt rop og det dukker opp en helskovel. Hmm nei det er for dyrt. Blir å nyte synet av det flotte dyret.

Siste såt ser jeg ikke noe, og vi samles for en parade, hvor det mangler noen dyr.

 «Min» spets…

Det er 11 dyr som ligger, og et pågående ettersøk på en påskutt hind. En rev, to skovler, fire spetser, en dovkalver, en råbukk og to rådyrgeiter. På tolv skyttere er det en fin dag.

2 kommentarer til «Easyhunt jakten»

Det er stengt for kommentarer.