Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Haredot – JaktAsle Bloggen

Haredot

Fikk ikke med meg tempen idag, men ca null delvis skyet og vindstille.

Fin fin dag for jakt, og var ute på perfekt tidspunkt. Akkurat blitt skytelys når Albin gir lyd fra seg förste gang. Han har virket sprek siste dagene og lösheten var på topp. Tror han loser en runde ut, men nå i ettertid var det nok bare fot. Kommer tilbake og er närme meg, jeg tar et steg til siden for å se litt bedre. Da hörer jeg et rådyr eller vitsvans hoppe avsted. Straks etter Albin på sporet og det er skikkelig fart.

Tar litt avsted og jeg har jo uansett skutt ferdig kvoten min på rådyr. Blir derfor å nyte lyden. Hörer etterhvert en annen hund også. Det vender etterhvert og kommer tilbake over to gode poster. Håper at andre er ute med hund og skyter, men nei. Stopper i vannkanten og losdyret tok nok til vannet. Dröye timen viser Astron.

Albin tilbake og siden han ser fin ut i gangen blir det nytt slipp. Fot direkt, og det blir mye lyd. Midt i alt et skikkelig uttak og jeg står superbra… Det kommer litt på siden, Albin roter litt, för nesten samme vei tilbake. Snur straks igjen…. Der kommer en liten hare jumpende på dikeskanten…. PAAANGGeeee. Ser haren detter i smellen og lurer på hva for patroner jeg har kjöpt. Ser snart årsaken til en litt vel heftig rekyl, har dratt av begge pipene… Uansett haren ligger på plass ca 15 minutter etter uttaket.

Albin kommer straks etter, roter litt over diket og rundt fallet som vanlig men kommer fint inn. Rusker i haren, mest glad er nok likevel skytten når jeg ser på filmen…

Vekt hare 1,15 uten innmat. Altså en liten pjert.

Pjert kan vel ikke sies om forrige helgs älg. Alle trodde det var en kvige på 145 kg, mens 4 tenner i underkjeven sier kalv. Blir mulig registert som kalv i jaktlaget, jeg står fortsatt på at det er en 1,5 åring. Tror dette eventuelt må väre nordisk rekord. Störste kalver dere har hört om?

Albin tilbakela 18 km idag, og er trött.

3 kommentarer til «Haredot»

  1. Finland er en forlengelse av alaska har jeg hørt så helt sikkert en liten kalv på 145 kg… Emil.

  2. finns ikke årskalver på 145 kg, 4 tenner aldri så mye… enten har noen talt feil, med vilje eller ikke, eller så har den mistet to melketenner nylig… mvh jaktboss

Det er stengt for kommentarer.