Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Nå starter det – JaktAsle Bloggen

Nå starter det

Om få timer er det den 1. september og virkelig starten på høstens jakt. I Finland er nå det meste lov å jakte på, ikke minst hare og rådyr. Også Sverige betyr 1.9. jaktstart på flere arter. I Norge er det starten på hjortejakta, og i helgen blir det tur til JaktBoss for å gjøre et forsøk, ryktene går om at en unghund skal testes ut.

I år er det 10 år  siden jeg skjøt det første kronviltet på terrenget. Fant ingen bilder av dåden, men husker kanskje best en relativt oppspilt JaktBoss som fortalte om at det var hjort på vei mot postlinja.

Hinden uten kalv stoppet fint og datt direkt, fikk et dauskudd og hjertet ble nytt over bålet på «Sommerveien». Neste hjort ble en liten bukk i 2009 felt av TJ, deretter en spissbukk av meg i 2010 og en kalv i 2011. Etter det steg hjortestammen såpass at det ikke lengre var så stort å skyte hjort lengre…..

Bilde av min siste hjort på terrenget – må det bli reprise i helga.

2 kommentarer til «Nå starter det»

  1. må nok arrestere deg litt på tidspunktet, det er ni (9) år siden du skaut den hjorten. Jaktboss va litt hissig på radioen pga postene har en tendens til å sovne litt….

Det er stengt for kommentarer.