Easyhunt dag 2 (uten bilder)

Det ble en super dag to på Beckershov og kløvviltsjakt på sitt beste. Kjenner det i kroppen fra morgen av og det er lenge å vente til klokka blir ni. Endelig er det samling og gjennomgang. Villsvin (unntatt sugge over 80 kilo), rådyr, kronkalv, dov (en skovel inngår ellers hind, kalv og spets) og rev er på skjema.
Tre såter blir det og trekning for alle tre såter på samme lapp. 1-117-72 blir mine nummer.

Ut til første såt. Oppe på en høyde i utkanten, dessverre med feil vind.  Settes igang og snart hunder med opptak. Det smeller litt her og der. Snart et dyr…. rådyr ukjent sort jumper sakte i kanten og ingen skuddmulighet. En hund kommer langt bak og gir seg hos meg.

Det smeller mer og rapportene på radioen er mange. Skovler observeres flere steder. Der bevegelse, dovhinf to kalver og stanghjort kommer. Stopper feil uten bra bakgrunn. Intet skudd, hmm skal det bare bli nesten?
Ny bevegelse og råbukk lett trippende rett mot meg. Opp og bukken steger inn i sikte. PANG!!! Den raser ihop og blir liggende. Skuddet inn i bogen ut forran låret. Ajaj ikke noe fint slakt, trodde den sto litt mer på skrå.
Snart meldes det om påskutt skovel, som snart ligger. Såten er snart ferdig og det er samling. Stor flott skovel, mange observasjoner men mye uten sikker bakgrunn.

Ny såt og nytt pass. Snart hund i min retning. Der bevegelse dov, to hinder og to kalver. Opp med gevær men da jumper dem tilbake i skogen. Hmmm for sein. TjT følger bra på, men sjansen er å blir borte. Hunder stadig nære og mye spenning, der en hare? Nei svart jo, en mini kulting. Alt for liten og får løpe.

Helt utav intet kommer en dovhind snikene. Opp med Mausern, den stopper bak noe trær. Stikker hode og hals forsiktig frem, PANG!!!! Den ligger på plass.

Såten skal avsluttes men en hund har noe på gang på vei mot 117 – her sitter jo jeg! Kommer intet dessverre. Herlig lunsj nytes. Historier deles og god stemning.

Siste såt og synes passet igjen ser bra ut. Mye action direkt, og jeg meget usikker hvorfra det kan komme. Matstasjon for gris ene siden og åkerkanter på andre. Smeller og det rapporteres om mye vilt. Der en rev i full fart, over en skytegate og følger på, PANG!!! Reven springer like bra videre.

Tar litt tid før det rapporteres om dyr vår vei, spenning på topp. Ikke noe sees, men snart en svart dovspets som kommer jumpende. Stopper i kanten i skjutgaten jeg skjøt på reven. Sikter litt for lenge før PANG!! Den hopper videre, ble for mye sikting og holdet ca 80 meter stående. Burde truffet men kontrollsøk avslører intet blod og den lever godt videre. En sur og dårlig avslutning på en super jaktdag.

Paraden viser en skovel, to spetser, tre hinder. To råbukker, en geit, og fire kid. En stor villsvingylte er også felt.

I Finland har det vært full elgjakt og med tre tjurer (14-9-2 takker) og to kalver som resultat. Vektene 255-199-144-74-70. En skikkelig flott okse.

Dovhinden og to ender blir med tilbake til Finland for å fylle frysen:)