Älgjakten avsluttet

Rapporter fra de finske snøkledde skoger om elgfall idag. En «kvige» på 149 kilo ble første vilt for unghund.

 
BT den glade skytt. «Kvige» da elgen, som normalt i en sunn stamme, var 1,5 år men var gravid. Uansett er jakten slutt, resultat 7 voksne (3 tjur og 4 ku) og 11 kalver. Totalt i lisensområdet er det skutt 51 voksne (23 tjur og 28 ku) og 84 kalver (46tk og 38kk). Dvs 45% tjur av de voksne og 62% kalv. En etter min mening meget god avskyting.
God restvekt og perfekt sopp av en 45-70 kaliber 350 grains kule, restvekt 346,5.

3 kommentarer til «Älgjakten avsluttet»

  1. Etter en offline diskusjon med Jaktboss har jeg falt ned på at dette var en skjøge! Uansett var jo poenget at forskjellen mellom å skyte en ku eller kvige/skjøge er minimal, dersom man skal skyte større dyr enn kalv.
    Årests avskytning vil kanskje uansett gi svaret neste år, da det av 4 hunndyr er skutt 2 store kuer (ca 200 kilo) med tvillingkalver og en fin ku (ca 160 kg)med enkelkalv.

  2. Eg skjønner å du meiner, men eg ville heller ha prøvd å skyte ei ku uten kalv føre eg sikta meg inn på store tvillingerkuer…. Jaktboss

Det er stengt for kommentarer.