Bockkid

Tur ut etter halfnose idag. Flott vær og svak vind.

Ut på faste plass og hørte ganske raskt noe bak meg. Det hoppet avgårde og jeg mistenker at rådyr fikk vind og stakk. Men midt i alt står et rådyr i åkerkanten. Get og 40-50 meter. Smaldyr???? nei der kommer et kid og så et til.

Kamera ruller og bestemmer meg for å skyte om de kommer bra for kamera. Tar tid men først geten og deretter getkid. Bestemmer meg for bukkkidet. Kommer midt i bilde og PANG!!!!! Kidet ligger, get og andre kid jumper tilbake. Stopper i kanten og funderer litt før inn i skogen.

En elg uttrykker sterk misnøye av skudd. Aldri hørt slike lyder fra elg, ikke nøyd.

Fremme ved kidet så konstateres et lite søtt rådyr har fått et hjerteskudd! Og der kommer en annen jeger fra andre siden av åkern!!! Må ha sittet i feil vind, og har ikke sjekket. Min orange lue hadde han tatt for plastpose! Uansett når vi står å prater kommer midt i alt et rådyr ut. Ser bare det er et større dyr med gevir… var det halfnose som unnslapp igjen???

Hengte rådyret opp etter bakben og tok ut. Veldig bra gikk det og rent å fint inni, anbefales. Nå henger det i garasjen med pelsen på.

Conan fikk luktet og ble ivrig. Slikket og fikk en kløv som er fordøyd!!!! Nok preging nå og bør vise stor interesse ved rådyrspor nå!!!!

Just det filmen… Her er det sentrale.

Filmet tv med telefonen!!!!

5 kommentarer til «Bockkid»

  1. Blir som regel reinere slakt med hjerteskudd enn vomskudd (lever som det kalles). Gratulerer med godt skudd og god mat. Her begynner ikke rådyrjakt før i morgen. Kjedelig for de som så rådyr idag…

    1. Jo, men fordel å ikke tømme blodet ut bak. Burde filmet:) kanskje blir det film av flå jobben. Nb! Var borti leveren på vei ut i denne og.

    2. Åssen høyrast ein «ikke nøyd» ælj ut….? Har hørt ælj som utrykker misnøye gjennomsnitt slags røykhoste, va d ein sånn lyd?

Det er stengt for kommentarer.