Älgjakt 4. Dag

Rundt null grader idag også, nesten vindstille og flott.

Ble riktig elgjakt idag med flere hunder på gang og passkyttere på plass fra avspark. Samme pass til kl 13 men dessverre feil side av vei. På andre siden all action. Mye store tjurer i bevegelse og det telles tagger av fler. Ingen skyter dog. Minst tre hunder jobber med elg i den delen av såten. Elgjakt på riktig.

Vi får bytte plass og ku med kalv er på gang. Blir skikkelig Öja jakt når hunden slippes 5 minutter for tidelig. Springer forran bilen med passkyttere på vei til pass, svömmer over et sund. Omplassering og igjen smiter den ut. Kaos brer seg, men det går seg til når elgen stopper og hundförer avventer til alle er på plass.

Da er det skutt årets stor elg. En 14 tagger, eller om ikke avbrutt tagg en udda 16 tagget.

Kua med kalv snurrer litt når hundförer avanserer. Litt på vei mot mitt hold för den finner smutthullet. Ut närme et hestehegn og lurer trolig hunden i neste vass. Uansett finner hunden ikke spor på öya den antas å ha svömt til.

Dagen avsluttes og det er også felt en ku.

Grattis til skytterne. Jeg så heller ingen elg idag. Kun rumpa på et rådyr og på vei hjem tre rådyr til på et jorde.

Vekta på oksen beskjedene 202 kg, og hvit bakside på framtennene viser (iflg de som kan) at den maks er 4,5 år.

2 kommentarer til «Älgjakt 4. Dag»

    1. Tja du. At den er dramatisk ned er jeg usikker på. Ikke sjekket. Men klart noen mindre elger i år, særlig et par små pinntjurer. Kalvene ligger muligens også litt under forrige år. Ingen havrekalver skutt i år, enda! Dataene ligger i systemet så får sjekke litt etter hvert. Mulig det har vært et dårlig matår, altså fra jul- dyret er felt? Ikke testet vekta i år heller, noe jeg har gjort tidligere.
      En annen ting er aldersbedømning. Her er link til artikkel hvor det på side 9 er beskrevet ang framtenner. https://riista.fi/wp-content/uploads/2013/03/Jaktledarens-grundkunskaper-%C3%84lgens-biologi-Finlands-viltcentral.pdf . Hvorvidt dette er riktig….

Det er stengt for kommentarer.