Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Rådyrlos – JaktAsle Bloggen

Rådyrlos

Første snøen kom jo i går og i dag kaldt med -5 grader. Tur ut med Conan planlagt. En på jaktlaget skjøt en råbukk og da var det 10 rådyr ute på åkeren, derfor perfekt sted for å teste Conans rådyrinteresse.

Rådyr sto på åkeren og ble derfor raskt start, etter undersøkelse av slaktested for elg skutt for 13 dager siden. Litt ivrig surrende rundt på åkeren, men inne i skogen full herlig lyd. Dessverre var jeg nok for nærme pluss at jeg kom jo med bil. Det blir derfor ikke noe «ring» men det drar avgårde. Conan jobber bra men gir seg etter 15 minutter. Kommer tilbake i sporet.

Bestemmer meg for å dra til «tapet». Mye busk og i tillegg tynningshogst som er håpløst å komme frem i. Conan jobber greit, og ved tapet finner han sporet på nytt. Ute på ca 200 meter blir det igjen lyd, men det drar dessverre videre rett ut og Conan gir seg ganske raskt etter en 5 minutter.

Retur mot bilen da midt i alt nytt spor og Conan iveg på ny 5 minutters los. Plusset er at han er ivrig, men holder på litt for kort enda. Tar en liten runde ut i skogen hjemomkring også, men kun spor etter en vitsvans og rev. Nesten 15 km i beina på Conan i dag, men det merkes ikke. Jeg slapp unna med 3,5.

Bilde av dagens hovedtur, med hovedlos som vanlig i gult. Småloser i rødt.

I morgen elgjakt på terrenget, men jeg velger Conan. Ikke helt bestemt om det blir jakt på rådyr nær hjemme eller lengre ut i skjærgården. Viltkamera må justeres til å ikke ha så korte intervaller mellom bildene. Forrige natt 55 videosnutter tatt opp. Mye mårdhund og vitsvans altså. Kanskje bytter jeg sted, for å sjekke andre foringsplassen.

Satser på å teste interessen for vitsvans i morgen, samt at han finner en hare han kan jage en runde før fall!!!!