Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Bra plass – JaktAsle Bloggen

Bra plass

Ble en tur til nytt sted som jeg spanet ut i går. Det var enda bedre enn ventet, og Conan var jaktsugen. Litt småsurt med et par minus og sur vind, men bra lukt i skogen.

Conan ivrig søkende direkt fra start. Ikke lang tid før over hundre meter ut og heller ikke lenge før han støter litt på foten. Jeg synes min plassering er bra når det setter i gang på 150 meter. Det drar ut, men runder rundt tilbake og håpet stiger. Dessverre ut på ny runde, snart i samme sporet – hmm er det «bakspor», men neida der viker losen av og ut. Stopper og snur ved et hygge, men det er fortsatt los som fortsetter i nytt spor.

Når det igjen krysser losen blir det problem. Jeg har flyttet meg og står på uttaket veldig klar, men dessverre har haren lurt Conan. Lostid ca 20 minutter, for så vidt greit nok.

Ivrig leter han etter haren igjen, men etter en time drar jeg unna sporet. Tydelig lukt i skogen for han har videre på turen to stk, footloose loser. Hundre meter en vei, deretter hundre meter andre veien!! Jeg superklar siden veldig uttakslyd, men var nok bare ferske spor. Leter frem og tilbake begge ganger men uten at det blir noe mer.

Vi finner også ferske rådyrspor, nesten på antatt sted. Dessverre er det en skogsmaskin i den retningen jeg tror rådyra er. Og siden det er et nes, som er ca 400 meter bredt velger jeg å la dem være. Men en vakker dag skal jeg tilbake og da håper jeg skogsdriften er ferdig. Fra hygget og mot en høyde utpå neset har jeg stor tro på at rådyra står!!!

Conan med 12,5 km og jeg med 2,5 km. Grei arbeidsfordeling. Garminbilde: Los i gult, jeg på rød krussedull før flytting. Blå rundt footloosene og gult hvor han støtet på rådyrfot, men hogstmaskin på andre siden gjorde at vi ikke forfulgte det.

Stille rundt viltkameran, kun en hare og en nøtteskrike har vist seg denne uka.