Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Jakthelgen – JaktAsle Bloggen

Jakthelgen

Vitsvans var det som sto på programmet i helga, men de beveger seg lite og flerparten dratt til naboen.

Lørdag var det sporingsmesterskap, men det ble aldri noe los eller funn av ferske nok spor.

Søndag startet med sporing, men mangel på ferske spor førte til at vi byttet til rådyr og da også bytte av hund til Conan! Tanken var egentlig to hunder, men taxen trakk seg. Derfor iveg på ferske spor, men vi rota dem bort i plantering, ringa rundt uten å finne uthopp. Hadde kommet på andre siden av vei hvor vi etter hvert finner ferske spor. Conan ut 250 meter før han starter.

Det ringer tilbake og blir litt spenning på meg og andre. Ut mot postene men svinger inn igjen i landet før han gir seg etter kun 15 minutter. Tenker dra til hvor han stoppet, men siden det var enslig dyr og det er funnet ferske spor etter kid blir det kjapp omplassering. Her er Garminbilde:

Conan tar avgårde og er snart 200 meter unna. Går mot der han soser rundt, og da stikker han videre på ferske spor. 300 meter unna blir det los, svinger utover en halvøy. Der blir tre dyr observert på for langt hold på et hygge. Det snur tilbake der hele postrekka sitter klar, men som vanlig litt pratsyke:) Det svinger og jeg står meget flott på godposten! Venter å se rådyr når som helst, men det svinger igjen.

Ned mot postene og snart har rådyret passert veien, men dessverre for raskt for skytten. Bare et dyr og antas å være et kid, Conan gir seg på veien og kommer tilbake i egne spor. Liker ikke å treffe på fremmede i skogen. Totalt ca 20 minutters los ble det.

Mørket kommer tidelig og vi gir oss. Igjen nærme, og igjen litt for korte loser. Men dyret gjennom postrekka andre losen.