Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Årets vårjakt på vildsvin – JaktAsle Bloggen

Årets vårjakt på vildsvin

Et av årets absolutt høydepunkter er turen til Boo og vårjakt på vildsvin.

Morsom innledning var tur til Varpsund og skjutbio.

Totalt 4 pass. Förste kveld var det ingenting på min post, mye vind og selv om jeg satt rett i vind ifht åtelen, tror jeg at jeg satt mitt i veien de bruker komme. Uansett ikke noe action på meg, men flere andre som lykkes.

Morgen starter kl 0240 og ut på nytt pass. Usikker på vinden på vei mot tårnet, synes jeg hører noe. Dette bekreftes når jeg er halvveis opp i tårnet, vildsvin allerede på plass. Det blir en smidig avslutning för man sitter på plass. Det er mörkt, litt vel mörkt. Vildsvina er 5, en kanskje aningen större en resten. Alle synes likevel små. Midt i alt stikker dem inn i skogen, men heldigvis er tre av dem straks tilbake.

Klokken er 0410 når jeg har bestemt meg, nå er sikringen av – rödpunkten i Zeissen på. Venter på at noen står bra til uten noen andre vildsvin när. PANG! Vildsvinet ligger og de andre stikker avgårde, men uten mulighet for mer skudd.

Blir etterhvert plukket opp og vildsvinet er lite, kun 22 kilo.

Ny kveld og der blir det mörkt för vildsvin er på gang. Hörer dem lenge för dem kommer inn. Der raser det en gjeng små gjennom törrkvister og inn på åtelen. En större også, men 10 små randige. En annen står i mörke og drar vind. Den större er ikke stor, men nervös. Mye tanker om størrelse, og lander på at den må være under 60 kilo (altså lov), men store muligheter for at det er en sugge likevel. Lyser på dem til jaktverten plukker meg opp.

Siste morgen og hører vildsvin på plass når 150 meter unna. Riktig magelyder og det dras luft. Avventer videre fremdrift til det er lysere. Det er også vildsvin inne i skogen. Vel fremme er det ikke noe dyr på åtelen, og det kommer heller ingen.

Observasjon på 2 av 4, og en skutt. Totalt 26 vildsvin på 14 skyttere. Største 82 kilo og minste 15 kilo. BT som ny fikk skutt hele tre stykker, Emil to, mens JaktBoss ikke fikk skutt.

Som alltid en vellykket tur til flotte marker, med mye hornbærende dov!