Premiere

Idag avspark av hundjakt på klövvilt. Vitsvansjakt på programmet, med åpning for rådyr selvsagt.

Litt ulike öar skal jagas. Jeg med i liten grupp og unghunden Gloria. Spegellungt vatten og fin dag i skjärgården. Uttak direkt på andre holmen og snart smeller det. BT traff bra og en ung hind ligger.

Snart liv på vår holme også, dessverre kort los. Og tar tid för finner ut av det og da avsløres at det er en stor hind som spares.

Ny holme og her er det lenge stille för det braker lös. Gloria i fin los, og det vender bra mot meg. Kjente lyder og dyr kommer hoppende. Stor hind i full fart, men det kommer mer.. Liten kalv i full fart på 30-40 meter, og skuddet holdes igjen – heldigvis. Annen post ser den på 10 meter gjennom busker og avstår også. Tap og nytt uttak etterhvert, rett mot meg men viker av. Ut til strand og dödtap… lagt på svøm? Lurevassing for å lure hund??

Jeg sjekker stedet men finner ikke noe ut av det. Seler finnes og må läre reglene, en vikare på 60-70 meter burde värt död;)

Fin dag, med observasjon av 4 ulike hind, 3 kalv, to rådyr og en rev.