Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Elgjakt! – JaktAsle Bloggen

Elgjakt!

Lenge siden forrige gang da jeg ikke synes det er spesielt givede jakt. Impulskjøp av Statsskog kort og helt område for meg selv, joda det var interesant.

Flott natur og herlig vær (nesten vindstille og 0 gradish). Fint ja men vlir vanskelig å snike idag.

Har bestemt meg for en plan og den holdes. Og ikke lang tid før jeg hører og der ser en elg. En stor enslig en, og jeg har bare små på kvota. Kult å se likevel og bra spor i myra.

Forsøker gå litt etter men det knaker og braker. Finner et flott jakttårn på ei myr, men velger å traske.

Blir mye tett og ikke ryddet noe særlig under høyspente. Velger derfor en forflytning til andre siden av dalen hvor det synes mer åpent.

Lunsj fortæres og fortsetter gå sakte rundt. Er sportegn her og der men ikke noe snusferskt. Ser ei orrhøne men ellers stille.

Siste del av dagen planlegges ved stort hogstfelt. Sitter der å myser mens jeg nyter litt varmt vann.

Og der midt i alt en elg!! Drøye 250 meter og ser ikke noe gevir. 1,5 åring er på kvota, er den ikke liten..Alt for langt til å avgjøre det.

Pakker raskt sammen og eneste mulighet er å forsøke komme nærmere. Solen er i ferd med å gå ned og skytelyset forsvinner raskt. Derfor blir det rett på i sidevind.

Har lite troa med knasende føre. Litt mer høydeforskjeller enn jeg trodde. Nå må jeg da se den om den er på ca samme sted. Der en bevegelse men ser ikke elgen. Søker i sikte og der står jo elgen å ser på meg 80 meter unna.

Den aner uro og ser rett mot meg. Studere og synes den er liten, hode da. Nja. Og ingen ragg… nå eller aldri… blir aldri eller ikke denne gang ihvertfall.

Elgen stikker og da følger en kalv på!!! Phu godt jeg ikke skjøt… men var nok kalven jeg hadde sett når noe rørte på seg. Viser seg at de sto litt nedi ei renne.

De løper nedover elva og blir borte. Men kommer snart ut på hogstfeltet igjen langt der nede, ca 300+meter. Vinden ligger fint fra meg mot dem og nye forsøk er meningsløst. Mørkt begynner det også bli. Kanskje jeg kunne fått anlegg bra bok, men tenkte aldri tanken faktisk.

Retur til bilen og hjem. Tja elgjakt kan kanskje være gøy det og. Sikkert vært enda kulere med hund, flere folk savnet jeg ikke. Kanskje bortsett fra om jeg hadde skutt to elg og måtte fraktet dem til bil selv… litt lite forberedt for det men igjen ble jo ikke noe problem og skulle vel løst det.

Nedre Gjerdal vi sees kanskje igjen!