Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Endelig – tre årsferske dyr – JaktAsle Bloggen

Endelig – tre årsferske dyr

Viltkameraet ble som vanlig tömt for bilder av en entusiastisk gjeng, med Rattata i front. Det har värt en travel uke forran linsen, hvor tre årsferske dyr endelig har vist seg. Nesten så jeg hadde mistet troen, men tydlig at kalvene må holde seg hjemme når mamma skal stille salttörsten. Uansett så er det tvillingkalver for elgkua og en kalv på kronhinden.

Ser ut til at kalvene trives og de var rundt saltsteinen i ca 1,5 time.

Bilde av hjortkalven litt dårligere, utvalget litt smalere da kameraet står i videomodus.
Veldig göy med kalver på bilde. Hjortebukkene har ikke vist seg denne uka, så spenningen stiger til neste uke om geviret utvikles i samme tempo som för. Nå håper man ellers på en ny storfilm fra Emil – kanskje han har oppdaget flere effekter.
I tillegg rapporteres det at Jaktboss-1 har blitt flyttet til nytt sted. Tror det er muligheter for både elg, hjort og rådyr der.

16 kommentarer til «Endelig – tre årsferske dyr»

 1. tvilling kalver er jo helt vilt bra, hele årets kvote det. og det er også bra med andre elger, lurer på hva som hadde skjedd før jakta ifjor og om de reiser til fjells iår også når varmen kommer for fullt.

 2. Det hadde vært jævlig moro å visst ja. Så bilde av en hjortebukk på et kamera til Jan Arild fra Nissedal idag, trur nok stengene var nærmere 40cm. Håper det viser seg ein bukk på Puttåsen snart igjen, så me får se veksten.

 3. ifjor va d ikkje varmt på sommeren. Eg trur æljane vandra heilt t kilebygda….. å at d va mest uflaks at d va heilt tomt… + lite ælj generellt selvfølgeli. Ska di finne kjøligere klima må di vel heilt t Dovre omtrent, så Emil sin teori e intersant, men gal!

 4. det var lite elg i kilebygda, lundes og resten av naboane så de var nok et godt stykke unna… eneste andre forklaring som er fornuftig er at bikkje og driver er svært dårlig trent så de ikke gjorde jobben sin.ps. etter å ha jobbet i 35 grader ifjor sommer så må jeg være uenig

 5. d va mykje ælj i kilebygda første æljjaktveka. 35 grader va d så kort periode at æljane ikkje rakk lenger enn straume før di snudde å gjekk bort på andre sia ulevann. ps. emil har vel sjelden jobba…..

 6. De merka elgane te Løvenskiold trakk vel ikkje over store områder… De er vel gode te å gjømme seg, var d spår etter elg i heile oktober ifjor da? Me skylder på bikkja innte d motsatte e bevist…

 7. Merkelig at det var tomt for elg i begynnelsen av oktober i fjor. Masse spor på veien ukene för, deretter "tomt" under jakta. Har liten tro på at de trekker, mer tro på at kuene leter etter en bra stut. Var jo sånn ca i brunsten det var tomt… Linselusa må derfor få leve minst 5 år til og tiltrekke seg kuene…

 8. det var jo feia over hele skogen så hvis kuene leita etter en stut så ville det vært lurt å komme til oss. og elger andre steder enn løvenskjold trekker

 9. minner igjen på at d va mykje ælj i kilebygda først i oktober, deriblant ein 14 tagger. har dikkan tungt for d eller???? trur ikkje æljen trekker, men frå puttåsen t gremholtbånn e d ikkje langt…

 10. Alle elgoksene feier horna. Hjorten feier også. Kuene söker beste oksen först, og venter heller hvis misfornöyd. Derfor sein kalving og små kalver hvis dårlig utvalg av okser. Blir fredning av okser i år, unntatt en pinntjur. Og Sally skal vel spares:)

 11. tror vi må skyte det som kommer først. må ha mat. unødvendig å drøye det ut.og stammen vil da regulere seg selv

Det er stengt for kommentarer.