Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Jakthelgen uke 33 – JaktAsle Bloggen

Jakthelgen uke 33

Det ble litt rådyrjakt i helgen. Først lørdag morgen hvor det startet greit kl 05, men når regnet startet etter en halvtime for deretter å øke i styrke mot kl 06 ble det en tidlig avslutning av økta. På kvelden overvåket jeg saltsteinen hvor Jaktboss pr tiden er plassert uten at jeg så noe. Kontroll av kamera før jeg gikk hjem viste at det ikke hadde vært noen aktivitet der siste uken!!! Litt usikker på hvor bra kameraet fungerer, da det ikke tok bilder av en due som jeg så var innom. Blir vel avklart ved neste sjekk – hvis fortsatt tomt er noe galt.

Søndag morgen bød på fint vær, dog noe vind. Igjen fremmøte kl 05 for å se dagen komme. Stille til rundt halv sju. Da hørte jeg «pipelyder» bak meg, som jeg først trodde var en fugl. Men etter å ha avfeiet lyden som trost og at jeg ikke skulle la meg lure av det, måtte jeg igjen snu meg for å sjekke. Der kom det minste rådyr jeg har sett og hele tiden med kontaktlyder på lavvolum. Frem med kamera og det ble tatt bilder. Litt oversnudd kropp som ikke var lett å holde i ro, samt et kamera oppsatt med noe treg lukker ble det fiasko. Nytt rådyr fulgte – geita kom også. Flere bilder, men med kamera stilt inn på manuell ble det bare dårlige bilder. Beste bilde ble av geita:

Følgelig meget skuffet over egen kamerainnsats. De var jo tross alt ikke mer en ca 20 meter unna. Her må det øvelse til.
Siden Rattata er under opplæring ble den satt på spora etter en halvtime. Det tok ikke lang tid før losen var igang. Etter ca 15 minutter kom geita alene tilbake på uttaket, dvs ca 60 meter fra tårnet, og forbi hundeier. Følgelig en meget bra jobb av Rattata og det blir nok mange fine turer utover høsten. Hundeier har imidlertid litt å lære ifht kommunikasjon med jaktdeltakerne, godt det bare var et testløp!
Senere på dagen var jeg å hentet minnekortet i Jaktasle-1. Der var det bilder av en stor kronhjort (10 takker) som annonsert.

Resten av bildene (66 stk) var av kua med tvillingkalvene. Godt å at familien er inntakt, en ser også ut til å være interessert i fotografiapparater.

Lite med dyr på bilder siste tiden, litt merkelig da temperaturen burde være mer passende igjen og det er nok av vann i skogen. Elgjakta blir det oppstart på om ca 2 måneder i terrenget og håper at bildene blir fler og mer variert innen det.
Men nå skal kvelden avsluttes med Mikael Tham sin «Vildsvin og Kronvilt, del 2».

8 kommentarer til «Jakthelgen uke 33»

  1. Nei, det e heldigvis ikkje bare å ut i skauen å hente dyr. Det hadde blitt veldig kjedelig og det spørs om me hadde vært så hekta hvis det hadde vært så enkelt. Du glømte forresten å legge den oransje sandalen din ved siden av rådyrgeita 😉 Syns der va vanskelig å se å stor ho va…

  2. Tror dessverre det ikke er så veldig mye rådyr, men håper jeg tar feil. Tror ikke kroppen på kjeet var mer enn 3 crocs (str 36) langt, geita 4,5 langt. Tipper i kjent stil at slaktevekta på geita er 11,7 kg – noe jeg håper vi ikke får fasiten på. Kjeet kanskje 4,5 kg.

  3. Kan du sende bildene på mail Asle? Jaktboss stilte opp i ein plystre konkurranse på "heilt vilt", så derifra kommer d ingenting idag…

  4. e ikkje SÅ kleint m rådyr, me har sett 3 geiter og 4 killinger. Emil e forløpig klein som driver, gir ikkje nødvendig info…. Til Per VG, utrolig å ein gjør på heilt vilt festival!

  5. Håper du har rett, kanskje mer oversikt nå som bikkja kan trenes lovlig:) Ikke minst blir eiern trenet i infoflyt også.

Det er stengt for kommentarer.