Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Elg og rådyr – JaktAsle Bloggen

Elg og rådyr

Jaktboss åpnet elgjakta på sitt flotte terreng idag, etter 2 timer på en «dårlig» post ble det liv i lia. Setter på filmkamera, men legger det ned igjen da det går unna med dyret der borte. Ser igjennom en gran at det er en liten okse i lett jogg. Stopper halveis opp i perfekt posisjon på ca 15 meter. Trådkorset finner et perfekt sted og skuddet går, elgen går rett i bakken og blir liggende. Trenden er brutt etter 3 sesonger uten suksess. En fin tre-fire takker, dvs kanskje litt under gjennomsnittvekta for 2,5 åring – men fin fin. Deilig å endelig få sendt avgårde et skudd hvor jeg var i full likevekt. Den ligger å suser litt og jeg blir usikker om den behøver et skudd til, litt kontakt med Jaktboss og jeg går frem og pirker oksen på øye. Den blunker men blir liggende. Det blir grillet elghjerte til lunsj.
Neste drev rapporteres det om mye elgspor, men ingen kommer frem til postene. Elgen dras hjem og flås. Den har et svullent kneledd på ene bakbeinet og låret er ikke fult utviklet. Tippet vekta først til 140, men etter litt nærmere inspeksjon får jeg under tvil disp til å dra ned ti kilo. Tror nok den veier enda mindre.
Litt mat og Emil vil ut å lufte Rattata, jaktlysten er stor og Jaktboss stiller velvillig sitt terreng til disposisjon. Rett etter slipp er det los og dyra kommer dit Emil har sagt, med et lite avgjørende avvik. Ser dem først gjennom en tette, deretter litt forflytting og ser dem på 150 meter – ikke skuddmulighet for meg stående. De ser også like store ut. Rattata har gitt opp og søker seg tilbake til Emil som foreslår litt omrokkering.
Jeg flytter meg til ny post og Emil slipper Rattata på sporet. Ny los og det kommer rådyr i lia. Litt ureint og 85 meter unna, skuddet går. Hmmm traff jeg, losen stilner og jeg beveger meg litt nærmere. YES rådyret ligger. Rattata må igjen settes på sporet og loser seg ned til fallet. Et lite kid er resultatet, et stor og fin geitekilling. Har hatt det fint på jordet og veier sikkert 11 kilo slaktet.
En fantastisk jaktdag er til ende og man er takknemlig for at man får delta i jakten på et slikt flott terreng. I morgen er det nye tak, er flyten fortsatt som idag blir det gøy. Men da skulle jeg vel kanskje hatt en lottokupong inne i dag også:)

5 kommentarer til «Elg og rådyr»

  1. Moro på sånne dager. Kom ned igjen på jorda idag te ein meir normal jaktdag. Kun 1 observert elg e meir enn ingenting…

  2. tuss me ska være fornøgd m ein æljobs pr dag. Dreiv jau nesten heile d store dreve uten bikkje, å d e bortimot umauli, d va fleir æljer i terrenge, d e eg sikker på.

Det er stengt for kommentarer.