Vakenetter

Først av alt mitt favorittskilt

Det ble to netter i Skåne uten uttelling i helga. Første natt ble kun en hare observert på åtlen. Så forresten så jeg veldig mange harer på biltur fra og til, om vi har Lemmen år i Norge ser det ut til å bli hareår i Sverige! Eller muligens det skyldes at gresset er passe langt og dem derfor synes. En dårlig første natt til tross så ble det observert gris på en annen åtel, men de hadde fått vind og stakk iveg. Siden jeg ikke var ute før halv ni så ble det å tilbringe natten (til ingen nytte) i kojan. Kl 5 var det lyst igjen og sengen var betydlig mer komfertabel enn stolen i kojan.

En liten rundtur på marken neste dag. Nye åtlen hvor det var gris ble besøkt og den tror jeg blir meget bra med rett vind. Verten opplyste imidlertid at det var litt for trangt der og vanskelig å få skutt når flere griser fremme.

Vidre på turen så jeg et flott sopptre.

Siste natt satt vi opp en viltstege på andre siden av åtlen pga vinden. Deilig å sitt ute i det fri, og lyder blir enklere å plassere. Kvart på ti er det griser på gang i løvet til høyre. Pulsen går rett i taket, og jeg er sikker på at dem skal komme frem. De blir imidlertid borte, selv om jeg sitter uten å bevege meg en millimeter i en god halvtime etterpå. Hadde nok et annet sted dem skulle til. Natten fortsetter i det stille, og man slås av hvor mange stjerner det faktisk er.

Vel en bomtur ble det, men var klar over at åtlene ikke var velbesøkte.