Elgjakt start 1.10.2011

Elgmötet i jaktforeningen igår og det ble bestemt at det skulle jages elg. Starten går 1. oktober kl 07, etter en meget jevn avstemning.

Ellers er det vel å konstatere at mye av det samme gjelder for diskusjonene i Norge og Finland; plassering av poster (viktig å dekke mot naboen), bruk av jaktradio (ikke prate hele tiden – men viktig at det informeres om hva som skjer). Fint at dem med unghund får dager alene i skogen. Hvorvidt forslaget om at hundförer skal först ut i område, for deretter plassere ut postene ettersom hvor det blir stålos blir gjennomfört gjenstår å se. Jeg tror det opplegget ikke blir godkjent förste jaktdag, men det vil tiden vise. Super ide for dem med hunder.

Blir spennende å se hvordan jakten blir, er jo betydelig mer jegere på dette laget enn jeg er vant med. Selvsagt også et mye större område, som også er flatt med mye våtmark. Elgene har betydelig lettere for å legge på svöm og de trekker også ut av området når vintern kommer.

Det er 18 lisenser på området, og det betyr 12 voksne og 12 kalver. Fordeling okser/kuer er forslagsvis 50/50, men det ble ytret önske om å skyte mer kuer. Begrunnelsen er mangel på okser, som vises gjennom kalvlöse kuer. Muligheter å skyte «a big cow with the longest face» altså:)

Jaktradio frekvensen som brukes i Finland er 68 og derfor ble det litt shopping idag. En Zodiac Easy Hunt II ble bestilt fra Sissos.fi. Gul å fin i fargen, håper den skal gjöre nytten. Dette var siste jaktutstyr shopping på en stund – tror jeg!!

En kommentar til «Elgjakt start 1.10.2011»

  1. Vi börjar 10 okt. I år är vi med i sk älgskötselområde och det blir 4 stora och fritt kalv. Vi har 1800 ha att jaga på. Men först är det rådjurjakt 1 okt och det längar jag till. Då får jag släppa dachserna.

Det er stengt for kommentarer.