Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Flott elgjakt dag, med litt mörke kanter – JaktAsle Bloggen

Flott elgjakt dag, med litt mörke kanter

Frostnatt og 0 grader på veg til passet idag, nesten vindstille også gav en flott ramme.

Ble en spennende dag egentlig. Hunden fikk opp elg nesten direkt i «min» såt og det var stålos/ganglos med korte forflytninger. Herlig når en ställande hund jobber på det settet. Hundförer får tidlig sett at det er flere dyr, og etterhvert konstateres ku kalv og liten okse. Enda en hund kommer inn i såten og får opp elg. Elgene samles og det går litt feil veg for meg. MEN snart snur det mot nord og jeg sitter bra – herlig å höre på losen par tre hundre meter undan.

Hundförer kommer ikke til skudd pga de to hunden og stöter dem litt mot postrekka. Hörer de kommer ut på hogstfeltet, men dessverre stopper det för vegen. Ser et glimt av hundene og hörer elgene. Venter på at det skal smelle fra naboposten – men det hadde gått inne i småskogen.

Den andre hundförer sitter plutselig bra til og PANG. Skottet har falt og det finnes masser med blod. Elgen finner han ikke, og det begynner å tenkes på Albin!! Elghundene fölger på men splitter igjen. 1,5 km går det för hundförer får avlivet elgen i vannkanten. Viser seg imidlertid å väre en ku, og dvs at det var en enda större ku med. Skudd satt lavt under hjertet og synes det var merkelig den gikk så langt. Ganske så fin ku – mitt tips selv om det alltid er ganske så off er 165 kg. Her halveis avkledd.

Ikke helt etter planen altså. Ser ut som det er litt diverse på mine jakter iår.

4 kommentarer til «Flott elgjakt dag, med litt mörke kanter»

  1. jøss, dikkan e grove t å ta kuer der borte, blir meir ælj t neste år detta…!? mvh jaktboss

  2. ups tabbe igjen med filmen. takk for info. blir nok ikke fullt opp til neste år. Men hvis alle kuer uten kalv i år får kalver blir det ca det samme

  3. Vi skjuter helst inte kor. Kor kommer alltid att få kalv även om de hoppar ett år. Vi har ett projekt här med märkta djur. De har två kor som är 19 år och de har kalv. Det som vi kallar gallko i Sverige , som är obrukbar som ko finns inte längre enligt forskninigne nu.
    Ja just ja klicka i rätt 🙂

Det er stengt for kommentarer.